FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jackson zakasnio na suđenje, pojavio se u pidžami

WASHINGTON,10. ožujka(Hina) - Pop zvijezda Michael Jackson pojavio se učetvrtak u pidžami na svom suđenju za seksualno zlostavljanje djeteta,zakasnivši na ročište sat vremena i izvrgnuvši se opasnosti da budeuhićen.
WASHINGTON,10. ožujka(Hina) - Pop zvijezda Michael Jackson pojavio se u četvrtak u pidžami na svom suđenju za seksualno zlostavljanje djeteta, zakasnivši na ročište sat vremena i izvrgnuvši se opasnosti da bude uhićen.

Nakon što se Jackson nije pojavio na početku današnjeg suđenja u Santa Mariji u Kaliforniji, sudac Rodney Melville je izdao nalog za njegovo uhićenje, ali je rekao da će zadržati izvršenje naloga jedan sat. Također je zaprijetio da će ukinuti jamčevinu od 3 milijuna dolara koju je Jackson položio kako bi se mogao braniti sa slobode.

Jacksonov odvjetnik je objasnio da je Michael u bolnici zbog ozbiljnih problema s leđima, ali sudac to nije uvažio kao opravdani razlog.

Suočen s ozbiljnom pravnom prijetnjom, Jackson se konačno pojavio na sudu, iako tri minute kasnije od roka koji mu je postavio sudac. Ušao je u sudnicu u tamnom sakou, donjem dijelu pidžame i sandalama, jedva hodajući, a pridržavali su njegov otac i tjelohranitelj.

Jacksonovo osoblje tvrdi da je otišao u bolnicu zbog stvarnih zdravstvenih problema, ali pravni analitičari nagađaju da bi pravi razlog izostanka sa suda mogla biti panika zbog drugog dana suočavanja s 15-godišnjim dječakom oboljelom od raka koji ga optužuje za seksualno zlostavljanje.

Nakon što je suđenje nastavljeno sudac se ispričao porotnicima zbog kašnjenja i poručio im da je morao narediti optuženom, koji je "imao medicinski problem", da se pojavi na sudu. Upozorio ih je također da iz toga ne izvlače nikakav zaključak glede Jacksonove krivnje ili nedužnosti.

Ovo nije prvi put da sud ima problema s Jacksonovim dolascima. Sudac ga je već jednom ukorio zbog kašnjenja prilikom prvog izvođenja pred sud u siječnju 2004., a prošlog mjeseca kod izbora porote otišao je u bolnicu zbog gripe prekinuvši suđenje za cijeli tjedan.

Jackson (46) je optužen da je 2003. seksualno zlostavljao i davao alkohol tada 13-godišnjem Gavinu Arvizou na svom ranču Neverland u Kaliforniji. Pop zvijezda je također optužena za zavjeru s ciljem otmice djeteta te za nezakonito zadržavanje njega i njegove obitelji kako bi opovrgnuli navode iz televizijskog dokumentarca u kojem je Jackson rekao da dopušta djeci da spavaju u njegovoj spavaćoj sobi.

Jackson, koji je izjavio da je nedužan, bi mogao dobiti 20 godina zatvora ukoliko bude proglašen krivim.

Jacksonova obrana tvrdi da se radi o pokušaju dječakove majke da od pop zvijezde iznude novac.

U srijedu, prvog dana svjedočenja Arvizo je optužio pjevača da mu je u njegovoj spavaćoj sobi pokazivao pornografiju na Internetu. Dječakov mlađi brat je prethodno ustvrdio da je vidio kako Jackson miluje njegova brata i pritom se samozadovoljava.

U četvrtak je Gavin naveo kako mu je Jackson davao da pije vino koje je nazivao "Isusov sok" te zatražio da o tome šuti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙