FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 11. ožujka

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 11. ožujka.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 11. ožujka.

BREGANA - Svečanim polaganjem kamena temeljca otvorit će se radovi na rekonstrukciji graničnog prijelaza Bregana. Radovi se izvode u sklopu programa CARDS 2001 kao dio projekta Integrirano upravljanje granicama. Izgradnju triju objekata - glavne zgrade, zgrada za inspekcijsku kotrolu i za detaljni pregled kamiona - financira Europska unija u iznosu od 4,65 milijuna eura. Ostale radove - rekostrukciju prometnih površina, infrastruktura i ostale sadržaje - financira hrvatska Vlada iz državnog proračuna kao najveću investiciju na graničnim prijelazima u 2005. godini u iznosu od oko 40 milijuna kuna. Kako je najavljeno, radove će otvoriti ministar financija Ivan Šuker, voditelj delegacije Europske komisije u Hrvatskoj Jacques Wunenburger i gradonačelnik Samobora Željko Adamek (12,00 sati Granični prijelaz Bregana, Autoput b.b.)

ZAGREB - U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva bit će potpisan Memorandum o razumijevanju o idejnoj i institucionalnoj provedbi projekta "Poticanje gospodarstva i zapošljavanja u prehrambenom sektoru". Memorandum će potpisati ministar Petar Čobanković i Andreas Clausing ispred Njemačkog društva za tehničku suradnju. Memorandumom se osigurava 1,5 milijuna eura potpore koju je odobrila njemačka savezna Vlada za projekt poticanja gospodarstva i zapošljavanja u prehrambenom sektoru, a Njemačko društvo za tehničku suradnju zadužila je za provedbu projekta. U prvoj fazi koja traje od siječnja 2005. do siječnja 2006. godine pomoć će biti usmjerena vinarstvu i preradu mesa s naglaskom na tradicionalne proizvode, u od siječnja 2006. na preradu voća i povrća (11,00 sati, Ulica grada Vukovara 78, Kabinet ministra).

ZAGREB - Predstavnici T-Hrvatskog telekoma na susretu s novinarima izvijestit će o dodatnom tarifnom sustavu T-Coma u nepokretnoj mreži. Vijeće Agencije za telekomunikacije u četvrtak je dalo suglasnost na cijene i uvjete za dodatni tarifni sustav T-HT-a za javne govorne usluge u nepokretnoj mreži uz primjenu obračunske jedinice u trajanju od 1 sekunde. Dodatni tarifni sustav omogućuje preplatniku korištenje usluga u fiksnoj telefoniji uz primjenu obračunske jedinice u trajanju od 1 sekunde uz dvije opcije - opciju minimalnog trajanja poziva i opciju naknade za uspostavu poziva. (T-HT, Savska 32 u 11 sati)

ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva održat će konferenciju za novinare u povodu završetka posjeta predstavnika Ureda za hranu i veterinarstvo (FVO) Opće uprave Europske komisije za zdravlje i zaštitu potrošača. Predstavnici FVO-a u Hrvatskoj su boravili od 7. do 11. ožujka, a obavili su pregled aktivnosti povezanih sa sustavom zdravstvene i higijenske ispravnosti prehrambenih proizvoda, zdravlja i dobrobiti životinja te zdravlja bilja (11,30 sati, Ulica grada Vukovara 78, Staklena dvorana).

ZAGREB - Tvrtka Končar - Električne lokomotive svečano će obilježiti 35. obljetnicu utemeljenja. Ta je tvrtka tijekom 2004. godine ostvarila 97 milijuna kuna prihoda od prodaje, od čega 90 posto u izvozu (12,00 sati, vijećnica HGK, Rooseveltov trg 15).

ZAGREB - Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u veljači ove godine u odnosu na siječanj u prosjeku povećane za 0,3 posto, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na veljaču prošle godine, bile više za za 5,1 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U prva dva ovogodišnja mjeseca u odnosu na na isto razdoblje prošle godine te su cijene zabilježile rast za 4,7 posto. Promatrano po glavnim industrijskim grupacijama, cijene energije su u veljači u odnosu na siječanj bile više za 1,4 posto, cijene kapitalnih proizvoda za 1,2 posto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 0,2 posto. Istodobno su cijene trajnih proizvoda za široku potrošnju u prosjeku pale za 0,9 posto, a cijene intermedijarnih proizvoda osim energije za 0,5 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙