FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slučaj Gongadze: Bivši ministar Kravčenko pronađen mrtav

KIJEV, 4. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Bivši ukrajinski ministarunutarnjih poslova Jurij Kravčenko, za kojega je utvrđeno da jepovezan s ubojstvom oporbenog novinara Georgija Gongadzea, pronađen jemrtav, izvijestila je u petak obavještajna služba SBU.
KIJEV, 4. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Bivši ukrajinski ministar unutarnjih poslova Jurij Kravčenko, za kojega je utvrđeno da je povezan s ubojstvom oporbenog novinara Georgija Gongadzea, pronađen je mrtav, izvijestila je u petak obavještajna služba SBU.

Glasnogovornica SBU-a Marina Ostapenko kazala je kako je Kravčenkovo tijelo pronađeno u njegovoj vikendici blizu Kijeva. Istraga je u tijeku.

Kravčenko, koji je bio ministar unutarnjih poslova u vrijeme kada je Gongadze ubijen 2000., u petak je je istražiteljima trebao podastrijeti dokaze vezane za taj slučaj.

Predsjednik Viktor Juščenko početkom tjedna izjavio je kako je slučaj Gongazde riješen te da su u vezi s njim uhićena trojica policajaca.

Slučaj Gongadze postao je najpoznatiji slučaj političkog ubojstva u postsovjetskoj Ukrajini, a u vezi s njim spominjalo se i ime bivšeg predsjednika Leonida Kučme.

On je tada optužen za umiješanost u ubojstvo na temelju snimki razgovora što ih je u njegovu uredu snimio bivši tjelohranitelj. Kučma je uvijek negirao umiješanost u slučaj koji je u međuvremenu bio zataškan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙