FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kučma: Kravčenko nije stajao iza ubojstva novinara

KIJEV, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Bivši ukrajinski predsjednikLeonid Kučma rekao je u ponedjeljak da njegov bivši ministarunutrašnjih poslova Jurij Kravčenko koji je prošli tjedan počiniosuicid, nije imao ništa s ubojstvom oporbenog novinara GeorgijaGongadzea.
KIJEV, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Bivši ukrajinski predsjednik Leonid Kučma rekao je u ponedjeljak da njegov bivši ministar unutrašnjih poslova Jurij Kravčenko koji je prošli tjedan počinio suicid, nije imao ništa s ubojstvom oporbenog novinara Georgija Gongadzea.

Kravčenko je bio ministar 2000. godine, u vrijeme kad je Gongadze ubijen, a ustrijelio se u petak, samo nekoliko sati prije nego što je morao odgovarati istražiteljima koji se bave tim ubojstvom.

Trojica visokih policijskih dužnosnika uhićena su prošli tjedan, a četvrtoga još traže, u vezi s ubojstvom toga novinara čije je truplo bez glave pronađeno u šumi kraj Kijeva dva mjeseca nakon nestanka u rujnu 2000.

Kučmini protivnici povezuju i bivšega predsjednika s Gongadzeovom smrću, ali on još nije dobio sudski poziv. Kučma uporno poriče svaku umiješanost u to ubojstvo, a zasad nisu podastrti nikakvi konkretni dokazi koji bi ga s tim događajem povezali.

"Apsolutno sam siguran da Kravčeno nema ništa s tim. Neću povjerovati da bi on i pod kojim okolnostima izdao takvu naredbu", rekao je Kučma novinarima nakon pogreba.

Kučma je ranije u ponedjeljak nazočio komemoraciji održanoj povodom Kravčenkove smrti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙