FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afera Gongadze: Komemoracija Kravčenku u prisustvu Kučme

KIJEV, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Stotinjak osoba, među kojima bivšipredsjednik Leonid Kučma, odalo je u ponedjeljak posljednju počastbivšem ministru unutarnjih poslova Juriju Kravčenku, ključnom svjedokuafere Gongadze, pronađenom mrtvim u petak nakon navodnogsamoubojstva.
KIJEV, 7. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Stotinjak osoba, među kojima bivši predsjednik Leonid Kučma, odalo je u ponedjeljak posljednju počast bivšem ministru unutarnjih poslova Juriju Kravčenku, ključnom svjedoku afere Gongadze, pronađenom mrtvim u petak nakon navodnog samoubojstva.

Komemoracija je održana u ponedjeljak ujutro u kazalištu u središtu Kijeva gdje se okupila rodbina i nekoliko zastupnika, ali nijedan predstavnik nove vlasti.

Ukrajina očekuje da se Leonid Kučma pojavi pred državnim tužiteljstvom zbog afere s ubojstvom oporbenog novinara Georija Gongadzea u rujnu 2000. godine. Kučma je branio svojeg bivšeg ministra kojega je tadašnja oporba optužila da je organizirao ubojstvo.

Kučma je skratio svoj odmor u Češkoj kako bi se u subotu vratio u Ukrajinu, nakon otkrića Kravčenkova tijela, pronađena mrtva nakon navodnog samoubojstva hicem, nekoliko sati prije ispitivanja o aferi Gongadze.

Kučma je neposredno prije povratka izjavio kako je je svjestan činjenice da će ga državno tužiteljstvo pozvati da svjedoči. Sud međutim još nije službeno objavio nakanu da ga sasluša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙