FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko objavio da su uhićene ubojice novinara Gongadzea

KIJEV, 1. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajinski predsjednik ViktorJuščenko u utorak je izjavio da su snage sigurnosti uhitile ubojiceantirežimskog novinara čija je nasilna smrt 2000. odvela u krizu režimnjegova prethodnika Leonida Kučme.
KIJEV, 1. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko u utorak je izjavio da su snage sigurnosti uhitile ubojice antirežimskog novinara čija je nasilna smrt 2000. odvela u krizu režim njegova prethodnika Leonida Kučme.

Otkriće trupla novinara Georgija Gongadzea odrubljene glave u šumi kraj Kijeva potkopalo je ugled predsjednika Kučme u zemlji i inozemstvu.

Neriješeno umorstvo postalo je simbol borbe prodemokratskih aktivista koji su lani u Kijevu masovno prosvjedovali i tako pomogli Juščenkovoj pobjedi na prosinačkim izborima.

"Mogu objaviti da je riješeno ubojstvo Gongadzea. Ubojice su pritvorene i sada daju iskaz", kaže se u Juščenkovu priopćenju.

"Bivše vlasti nisu samo bile bez političke volje da riješe to ubojstvo, već su i prikrivale ubojice".

Ukrajinski mediji objavili su da su pritvorena trojica pripadnika snaga sigurnosti, ali nisu objavili njihova imena. Ni državni tužilac ni ukrajinska služba SBU nisu komentirali tu vijest.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙