FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program "Riječkih ljetnih noći 2005."

RIJEKA,10. ožujka 2005.(Hina) - Kazališni i glazbeni program 2.riječkog ljetnog festivala predstavili su danas na konferenciji zanovinare u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel i intendantica HNKIvana pl. Zajca Mani Gotovac.
RIJEKA,10. ožujka 2005.(Hina) - Kazališni i glazbeni program 2. riječkog ljetnog festivala predstavili su danas na konferenciji za novinare u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel i intendantica HNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac.

"Riječke ljetne noći 2005." svečano će biti otvorene 23. lipnja ispred zgrade HNK Ivana pl. Zajca, a do zatvaranja 26. srpnja na tom će festivalu biti prikazano 26 glazbenih i dramskih predstava.

Na svečanosti otvaranja s predstavom "Hidromania" sudjelovat će ulično kazalište iz Manchestera i limena glazba, a bit će priređen i vatromet.

U glazbenom dijelu programa istaknute su dvije predstave. Praizvedba Mozartove opere "Cosi fan tutte" najavljena je za 30. lipnja. Redatelj je Krešimir Dolenčić, dirigentica Nada Matošević, a solisti gosti Giorgio Surian i Tomislav Mužek.

Posebno iznenađenje za posjetitelje bit će nastup svjetske primadone Montserrat Caballe koja će 16. srpnja izvesti arije iz poznatih opera.

U dramskom dijelu programa najavljene su dvije praizvedbe. Svjetska praizvedba predstave "Marš/Pjesma nad pjesmama" M. B. Koltesa bit će 27. lipnja. Predstavu je režirao Ivica Buljan, a ostvarena je u koprodukciji Mini teatra iz Ljubljane, Festivala Ex ponto iz Ljubljane i Novog kazališta iz Zagreba.

Roman Slobodana Novaka "Mirisi, zlato i tamjan" dramatizirao je, a zatim i režirao Vinko Brešan. Predstava će biti praizvedena 20. srpnja na pozornici uronjenoj u more.

Na Riječkim ljetnim noćima gostovat će Balet splitskog HNK s Minkusovim "Don Quioteom", gledatelji će ponovno moći vidjeti Šovagovićevu dramu "Jazz", riječki "Trafik teatar" s predstavom "Beaufortova ljestvica" te nastup zbora "Putokazi".

Predstave "Riječkih ljetnih noći 2005." bit će, kao i prošle godine, izvedene na više lokacija u Rijeci - u HNK Ivana pl. Zajca, u prostorima bivše Tvornice papira, na Trgu riječke rezolucije, u dvorištu Filozofskog fakulteta, u prostorima bivše tvornice Torpedo, na trsatskom Mažuranićevu trgu, Trgu Republike Hrvatske te u Portiću.

Svečano zatvaranje "Riječkih ljetnih noći" bit će na Trgu riječke rezolucije uz taktove valcera i tanga, rečeno je na konferenciji za novinare održanoj u svetištu Majke Božje na Trsatu.

.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙