FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški istražitelji traže dokaze protiv Gotovine - mostarski tjednik

MOSTAR , 10. ožujka 2005. (Hina) - Istražitelji Haaškog tužiteljstva uposljednjih su nekoliko dana desetak puta boravili u sjedištuDokumentacijsko-informacijskog centra Veritas u Beogradu, radiprikupljanja izjava svjedoka i informacija koje bi poslužile u glavnomsudskom procesu protiv hrvatskoga generala Ante Gotovine, izjavio jevoditelj tog Centra Savo Štrbac u najnovijem broju mostarskog tjednikaDanas.
MOSTAR , 10. ožujka 2005. (Hina) - Istražitelji Haaškog tužiteljstva u posljednjih su nekoliko dana desetak puta boravili u sjedištu Dokumentacijsko-informacijskog centra Veritas u Beogradu, radi prikupljanja izjava svjedoka i informacija koje bi poslužile u glavnom sudskom procesu protiv hrvatskoga generala Ante Gotovine, izjavio je voditelj tog Centra Savo Štrbac u najnovijem broju mostarskog tjednika Danas.

Po Štrpčevim riječima, haški istražitelji su pokazali zanimanje i za istraživanje ratnih zločina koje je navodno počinila postrojba Tomislava Merčepa na području Pakračke Poljane.

Mostarski tjednik Danas, pozivajući se na pouzdane izvore iz Ministarstva sigurnosti BiH, tvrdi kako "kretanje generala Ante Gotovine nije evidentirano na prostoru BiH", u akciji koju su nedavno provele bosanskohercegovačke policijske i obavještajne službe uz pomoć EUFOR-a, a, kako se navodi, na zahtjev Vlade Republike Hrvatske. Dodaje se kako je "spomenuta akcija nadzora osim rutinskog pregleda putnika i vozila uključivala praćenje i prisluškivanje pojedinih osoba za koje se sumnja da bi mogle biti Gotovini pomagači".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙