FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon: Omar Karamea isključivo za vladu nacionalnog spasa

ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Libanonski predsjednik Emile Lahud jeu četvrtak zadužio prosirijski orijentiranog libanonskog premijera uostavci Omara Karamea za formiranje nove vlade, deset dana nakon štoje Karame podnio ostavku na dosadašnju dužnost, izvijestio jeglasnogovornik predsjedništva Rafik Chlala, prenosi dpa.
ZAGREB, 10. ožujka 2005. (Hina) - Libanonski predsjednik Emile Lahud je u četvrtak zadužio prosirijski orijentiranog libanonskog premijera u ostavci Omara Karamea za formiranje nove vlade, deset dana nakon što je Karame podnio ostavku na dosadašnju dužnost, izvijestio je glasnogovornik predsjedništva Rafik Chlala, prenosi dpa.

Karame je u četvrtak pozvan u predsjedničku palaču gdje ga je primio Lahud, a bio je prisutan i predsjednik parlamenta Nabih Berri. On ih je obavijestio o rezultatima parlamentarnih konzultacija o njegovu povratku na mjesto premijera. Na jučerašnjim konzultacijama on je dobio većinu glasova svojih kolega, rekao je Chlala.

No Karame je nakon razgovora s Lahudeom i Berrijem izjavio kako namjerava prihvatiti isključivo osnivanje "vlade nacionalnog spasa", jer "smatra da je sve postojeće poteškoće moguće nadvladati jedino ako se osnuje vlada nacionalnog jedinstva ili nacionalnog spasa", prenosi France presse.

"Ako ja predstavljam prepreku osnivanju takve vlade odmah ću odustati, a odgovornost ću prebaciti na stranku koja odbija sudjelovati u formiranju kabineta nacionalnog jedinstva", kazao je.

"Ni u kojem slučaju neću prihvatiti vladu jedne političke boje. Od ponedjeljka namjeravam početi kontaktirati s protusirijski orijentiranom oporbom", kazao je novinarima.

Karame je 28. veljače podnio je ostavku vlade koju su kritizirali protusirijski orijentirani pripadnici oporbe i narod koji je izašao na ulice prosvjedujući zbog napada koji je 14. veljače stajao života bivšeg premijera Rafika Haririja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙