FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska poziva na obnovu pune suverenosti Libanona

PARIZ, 17. veljače 2005. (Hina/DPA) - Francuska je vlada u četvrtakpozvala da se u Libanonu obnovi puni suverenitet, četiri dana nakonubojstva bivšeg premijera Rafika Haririja i 14 drugih osoba ubombaškom napadu u Bejrutu.
PARIZ, 17. veljače 2005. (Hina/DPA) - Francuska je vlada u četvrtak pozvala da se u Libanonu obnovi puni suverenitet, četiri dana nakon ubojstva bivšeg premijera Rafika Haririja i 14 drugih osoba u bombaškom napadu u Bejrutu.

"Želimo da se u Libanonu obnovi suverenitet, puni suverenitet, na svim područjima", kazala je francuska ministrica obrane Michelle Alliot-Marie.

Sirija koja ima 14.000 svojih vojnika u Libanonu unatoč rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a koja poziva na njihovo povlačenje, našla se nakon Haririjevog ubojstva pod intenzivnim međunarodnim pritiskom zbog utjecaja kojeg vrši na tu državu.

Neki su optuživali Siriju da je upletena u ubojstvo Haririja, čije je protivljenje sadašnjoj libanonskoj administraciji pro-sirijski orijentiranoj, dovelo do njegove ostavke na položaj premijera.

"Međunarodna zajednica mora biti izrazito oprezna", rekla je Alliot-Marie, "i mora govoriti samo na temelju provjerenih činjenica".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙