FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanon: Oporbeni čelnik optužio Siriju za atentat na Haririja

BEJRUT, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Libanonski zastupnik i vođaDruza Walid Joumblatt u utorak je otvoreno optužio "libanonski režim iSiriju" da su organizirali atentat u kojemu je u ponedjeljak smrtnostradao bivši premijer Rafik Hariri, te je istaknuo da će nastavitiborbu kako Libanon ne bi i dalje bio "zemlja talac".
BEJRUT, 15. veljače 2005. (Hina/AFP) - Libanonski zastupnik i vođa Druza Walid Joumblatt u utorak je otvoreno optužio "libanonski režim i Siriju" da su organizirali atentat u kojemu je u ponedjeljak smrtno stradao bivši premijer Rafik Hariri, te je istaknuo da će nastaviti borbu kako Libanon ne bi i dalje bio "zemlja talac".

"Odvažno smo se usprotivili produljenju mandata predsjednika Emilea Lahouda. Taj režim koji podupiru Sirijci, režim terorista i terora, jučer je uspio likvidirati Rafika Haririja", kazao je za francuski radio RFI.

"Otvoreno ih optužujem, kao i čitav libanonsko-sirijski policijski sustav, za smrt Haririja", rekao je Joumblatt.

On je rekao da je Hariri "nezamjenjiv" i da je njegova smrt "veoma težak udarac za oporbu, ali da se i dalje treba boriti".

"Sirijska službena zadaća u Libanonu je završena. Pomogli su u ujedinjenju zemlje, u oslobađanju juga i nazočnost njihovih snaga više nema smisla", rekao je Joumblatt dodavši da "nema drugog načina do dijaloga" za poboljšanje odnosa između dviju zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙