FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Ministarstvu pravosuđa Okrugli stol o borbi protiv korupcije

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - U Ministarstvu pravosuđa danas jeodržan Okrugli stol o borbi protiv korupcije i organiziranogkriminala, a u raspravi su sudjelovali predstavnici ministarstavapravosuđa i vanjskih poslova, civilnih udruga te Inicijative za borbuprotiv korupcije Pakta o stabilnosti.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - U Ministarstvu pravosuđa danas je održan Okrugli stol o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala, a u raspravi su sudjelovali predstavnici ministarstava pravosuđa i vanjskih poslova, civilnih udruga te Inicijative za borbu protiv korupcije Pakta o stabilnosti.

Ocjenivši korupciju jednim od najvećih problema svih tranzicijskih zemalja, sudionici su pozdravili prošlotjednu ratifikaciju UN-ove Konvencije o borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala u Hrvatskom saboru.

Najavili su održavanje ministarske konferencije, kojom će se obilježiti 5. obljetnice Inicijative Pakta o stabilnosti, 16. veljače.

Ministarska konferencija trebala bi rezultirati deklaracijom koja će biti temelj za petogodišnji akcijski plan zajedničke borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala u osam zemalja regije.

Predstavnici Inicijative za borbu protiv korupcije sastali su se danas i s predstavnicima nekolicine nadležnih državnih institucija, a na sastancima su dogovoreni konkretni oblici suradnje i koraci za poboljšanje komunikacije među nadležnim tijelima zemalja članica Pakta o stabilnosti, rečeno je na okruglom stolu.

Prije održavanja Okruglog stola bio je najavljen i sastanak ministrice pravosuđa Vesne Škare Ožbolt s predstavnicima Ureda za vezu regionalnog sekreterijata antikorupcijske inicijative Pakta stabilnosti, no zbog spriječenosti nije mu mogla nazočiti kao ni na okruglom stolu.

(Hina) xibob ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙