FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP i HSS zajedno na izbore u Šibensko-kninskoj županiji

ŠIBENIK, 14. veljače 2005. (Hina) - Predsjednici županijskihorganizacija SDP-a i HSS-a Šibensko-kninske županije Ivan Ninić iZoran Smolić potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu naidućim lokalnim izborima.
ŠIBENIK, 14. veljače 2005. (Hina) - Predsjednici županijskih organizacija SDP-a i HSS-a Šibensko-kninske županije Ivan Ninić i Zoran Smolić potpisali su danas sporazum o zajedničkom nastupu na idućim lokalnim izborima.

Potpisivanju sporazuma i tiskovnoj konferenciji u prostorijama županijskog HSS-a nazočio je i potpredsjednik te stranke saborski zastupnik Ante Markov.

Po sporazumu SDP i HSS ostavljaju mogućnost lokalne suradnje s ostalim strankama, prije svega s HNS-om i Hrvatskom strankom umirovljenika (HSU).

"Sporazum je plod dogovora središnjica dviju stranaka i sporazuma potpisana potkraj studenoga prošle godine. Vjerujem da je ovo dobitna kombinacija i da ćemo nakon svibanjskih izbora s HNS-om i HSU-om uspjeti sastaviti vlast. Otvoreni smo za suradnju i sa svim ostalim strankama i pojedincima, osim s HDZ-om", kazao je Ninić.

Ustvrdio je kako pisanje nekih dnevnih i tjednih listova u zadnje vrijeme o velikom napretku u županijskom gospodarstvu ne odgovara stvarnosti. Posebno je upozorio na vrlo teško stanje u Tvornici lakih metala koja je u većinskom vlasništvu države, prema kojoj se država, ustvrdio je, mora odgovornije ponašati.

Pozvao je državne vlasti na veću pomoć budućoj gospodarskoj zoni u Podima te na donošenje konačne odluke da zapovjedništvo Obalne straže bude u Šibeniku.

Na novinarsko pitanje o mogućem koaliranju SDP-a s HSP-om Ninić je odgovorio da "ni na državnoj ni na lokalnoj razini nije bilo razgovora o suradnji tih dviju stranaka".

Čelnici županijskih organizacija SDP-a i HSS-a naglasili su kako će i u većini hrvatskih gradova i županija te dvije stranke zajednički izići na lokalne izbore.

"Vjerujem da smo i u Šibensko-kninskoj županiji, i u gradu Šibeniku, spremni završiti sve projekte koje smo počeli prije nekoliko godina, koje pak sadašnja HDZ-ova vlast nije nastavila", kazao je Smolić.

Koalicija SDP-a, HSS-a i HNS-a bila je na vlasti u Šibeniku do prijevremenih izbora u svibnju 2004.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙