FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicijski sporazum SDP, HSS, IDS, HSU i ARS za riječko Gradsko vijeće

RIJEKA, 4. ožujka 2005. (Hina) - SDP, IDS, HSS, HSU i Autonomniregionalni savez (ARS) potpisali su danas u Rijeci koalicijskisporazum o zajedničkom izalasku na izbore za riječko Gradsko vijeće.
RIJEKA, 4. ožujka 2005. (Hina) - SDP, IDS, HSS, HSU i Autonomni regionalni savez (ARS) potpisali su danas u Rijeci koalicijski sporazum o zajedničkom izalasku na izbore za riječko Gradsko vijeće.

Sporazum, rekao je Vladmir Šepčić iz SDP-a, utvrđuje izlazak na izbore tih političkih stranaka sa zajedničkim programom, a kao nositelja liste i kandidata za gradonačelnika potvrđuje Vojka Obersnela iz SDP-a.

Sporazum predviđa i moguće priključenje drugih političkih stranaka prije i nakon izbora te mogućnost izlaska iz koalicije ako tako odluči neka od stranaka u tijeku dogovora o zajedničkom programu i mjestima na zajedničkoj kandidacijskoj listi.

Na novinarski upit za komentar izjave iz PGS-a da neće u koaliciju u kojoj je ARS, Šepčić je rekao da se PGS ionako odlučio za suradnju s HDZ-om. Rekao je da je predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš u medijima izjavljivao da želi srušiti sadašnju vlast u Rijeci ako treba i s pomoći HDZ-a te da te izjave u medijima nikada nije opovrgnuo.

ARS su osnovali članovi PGS-a koji su ga napustili kad je na njegovo čelo došao Nikola Ivaniš.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙