FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski zastupnici pozdravili eliminaciju Mashadova

MOSKVA, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski su zastupnici u srijedupozdravili "eliminaciju" čečenskog vođe Aslana Mashadova koji jepredstavljao umjereno krilo separatizma u Čečeniji.
MOSKVA, 9. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ruski su zastupnici u srijedu pozdravili "eliminaciju" čečenskog vođe Aslana Mashadova koji je predstavljao umjereno krilo separatizma u Čečeniji.

"Eliminacija terorista međunarodnog kalibra može se gledati samo na jedan način: od sada će zlo biti umanjeno", kazao je predsjednik Dume (donjeg doma ruskog parlamenta) Boris Grizlov za prvi kanal ruske televizije.

"Čestitam šefu Federalnih snaga sigurnosti Nikolaju Petruševu za uspjeh njegovih postrojbi", dodao je Grizlov, izrazivši zadovoljstvo što je operacija izvedena tako da nije bilo drugih žrtava.

Smrt Aslana Mashadova označit će zaokret u borbi protiv terorizma u kavkaskom području", ocijenio je ultra-nacionalistički zastupnik Vladimir Žirinovski.

"Vojna operacija u Čečeniji je došla do kraja", smatra Aleksej Mitrofanov zastupnik iste stranke.

"Tajne su službe učinile ono što su trebale godinama učiniti", rekao je potpredsjednik Sergej Baburin.

No samo je pomoćnik šefa parlamentarnog povjerenstva za sigurnost komunist Viktor Iljukin bio dosta suzdržan upozorivši na mogućnost drugih terorističkih napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙