FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Petersen: Ostvarivanje standarda u cijelosti u rukama građana Kosova

PRIŠTINA,1. ožujka 2005.(Hina) - Ostvarivanje standarda i put premaodređivanju statusa Kosova u rukama je kosovskih institucija igrađana, izjavio je u utorak civilni upravitelj UN-a na Kosovu SorenJessen-Petersen nakon povratka iz New Yorka, gdje je pred Vijećemsigurnosti UN-a govorio o stanju na Kosovu.
PRIŠTINA,1. ožujka 2005.(Hina) - Ostvarivanje standarda i put prema određivanju statusa Kosova u rukama je kosovskih institucija i građana, izjavio je u utorak civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen-Petersen nakon povratka iz New Yorka, gdje je pred Vijećem sigurnosti UN-a govorio o stanju na Kosovu.

Civilni upravitelj UN-a na Kosovu rekao je kako je zadovoljan rezultatima sastanka u Bruxellesu i New Yorku, dodajući kako, budu li ocjene pozitivne, postoji mogućnost da u jesen ove godine počnu razgovori o konačnom statusu Kosova.

Jessen-Petersen je dodao da je od EU zatražio sveobuhvatan pristup Kosovu i u razdoblju ocjenjivanja standarda i nakon rješavanja statusa. Poziv za sudjelovanje Srba u kosovskim institucijama i dalje je otvoren, međutim Kosovo će ići naprijed prema jasnim rokovima i Beograd to mora shvatiti, dodao je šef UNMIK-a.

Uoči posjeta makedonskog premijera Vlade Bučkovskog Kosovu, civilni upravitelj UN-a na Kosovu rekao je da pitanje određivanja granice između Kosova i Makedonije ne mora ostati neriješeno do rješavanja konačnog statusa Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙