FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makedonski premijer Vlado Bučkovski posjetio Kosovo

PRIŠTINA,2. ožujka 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na KosovuSoren Jessen Petersen i premijer Makedonije Vlado Bučkovski suglasilisu se u srijedu u Prištini da se određivanje granice između Kosova iMakedonije mora riješiti prije definiranja konačnog statusa Kosova ito dijalogom.
PRIŠTINA,2. ožujka 2005.(Hina) - Civilni upravitelj UN-a na Kosovu Soren Jessen Petersen i premijer Makedonije Vlado Bučkovski suglasili su se u srijedu u Prištini da se određivanje granice između Kosova i Makedonije mora riješiti prije definiranja konačnog statusa Kosova i to dijalogom.

"Ovo pitanje zahtijeva izravan dijalog između Skopja i Prištine, ali istodobno i Beograd mora biti informiran o tim razgovorima", kazao je Petersen na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Premijer Makedonije Vlado Bučkovski je kazao da će razgovori o graničnoj crti biti u skladu s Rezolucijom 1244 Vijeća Sigurnosti o Kosovu te je pozvao sve strane na konstruktivan pristup. On je podsjetio da u skladu s tom rezolucijom i službeni Beograd i kosovske institucije trebaju sudjelovati u razgovorima o određivanju i obilježavanju granice.

Makedonski premijer Vlado Bučkovski u srijedu je u Prištini otvorio Gospodarsko-trgovinsko predstavništvo Makedonije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙