FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Počeo međunarodni skup enciklopedističkih ustanova

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Dvodnevni međunarodni skupenciklopedističkih ustanova "Enciklopedije oko stola" koji suzajednički priredili Leksikografski zavod "Miroslava Krleže" iZnanstveno-informacijski centar Bugarske enciklopedije u Sofiji jutrosje u Zagrebu počeo s radom.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Dvodnevni međunarodni skup enciklopedističkih ustanova "Enciklopedije oko stola" koji su zajednički priredili Leksikografski zavod "Miroslava Krleže" i Znanstveno-informacijski centar Bugarske enciklopedije u Sofiji jutros je u Zagrebu počeo s radom.

Skup je u ime Leksikografskoga zavoda pozdravio ravnatelj Tomislav Ladan, napomenuvši kako enciklopedije i malih kao i velikih naroda moraju pronaći svoje mjesto u univerzalnom i globalnom svijetu.

Uspjeh skupu u ime Bugarske enciklopedije poželjela je Snejana Nikolova koja je istaknula važnost tradicionalne bugarsko-hrvatske suradnje. Rezultat te suradnje je i ovaj skup, dodala je.

U dvodnevnu radu međunarodnog skupa "Encikopedije oko stola" sudjelovat će predstavnici Estonske encikopedije, Irske enciklopedije, Katalonske encikopedije, Poljski znanstveni izdavač PWN, Znanstveno-informacijski centar Bugarske enciklopedije i Leksikografski zavod "Miroslava Krleže".

U prijepodnevnu dijelu skupa raspravlja se o povijesti, organizaciji, pravnom statusu, načinu financiranja, izdanjima, projektima i tržišnim aspektima enciklopedistike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙