FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Predstavljen sustav kontrole proizvodnje i rukovanje hranom

OSIJEK, 15. veljače 2005. (Hina) - Županijska komora Osijekorganizirala je dvodnevni skup na kojem je tehnolozima i ostalima kojise bave proizvodnjom i rukovanjem hranom u Osječko-baranjskoj županijipredstavljen sustav samokontrole zdravstvene ispravnosti hrane pozahtjevima HACCP sustava.
OSIJEK, 15. veljače 2005. (Hina) - Županijska komora Osijek organizirala je dvodnevni skup na kojem je tehnolozima i ostalima koji se bave proizvodnjom i rukovanjem hranom u Osječko-baranjskoj županiji predstavljen sustav samokontrole zdravstvene ispravnosti hrane po zahtjevima HACCP sustava.

Cilj je dvodnevnog stručnog rada upoznati proizvođače hrane s načelima i zahtjevima HACCP sustava (Analiza opasnosti i kontrola kritičnih točaka), jer je prema Zakonu o hrani svaki subjekt u poslovanju s hranom osim na razini primarne proizvodnje, dužan uspostaviti i provoditi redovite kontrole higijenskih uvjeta proizvodnje u svakom objektu pod njegovom kontrolom, istaknula je Boja Stanković, viši stručni suradnik u osječkoj Županijskoj komori.

Dodala je kako HACCP sustav predstavlja "kontrolu procesa koji identificira i definira potencijalne opasnosti koje se mogu pojaviti pri proizvodnji i rukovanju hranom, te određuje preventivne mjere potrebne za osiguranje zdravstvene ispravnosti i sigurnosti hrane.

Zdravstvena ispravnost hrane postala je bezuvjetan zahtjev, kako kupaca tako i domaće i međunarodne zakonske legislative, istaknuto je na skupu.

(Hina) xvs yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙