FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni skup "Enciklopedije oko stola" 4. i 5. ožujka

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Međunarodni skup enciklopedijskihustanova - "Encikopedije oko stola" - održat će se u organizacijiLeksikografskog zavoda "Miroslava Krleže" i Znanstveno-informacijskogcentra Bugarske enciklopedije 4. i 5. ožujka u Zagrebu, istaknuto jena današnjoj konferenciji za novinare u LZ-u.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Međunarodni skup enciklopedijskih ustanova - "Encikopedije oko stola" - održat će se u organizaciji Leksikografskog zavoda "Miroslava Krleže" i Znanstveno-informacijskog centra Bugarske enciklopedije 4. i 5. ožujka u Zagrebu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u LZ-u.

Ravnatelj LZ-a "Miroslava Krleže" Vlaho Bogišić istaknuo je da će osim dviju spomenutih encikopedijskih ustanova na skupu sudjelovati predstavnici katalonske, estonske i irske enciklopedije te poljskih znanstvenih izdavača PWN, specijaliziranih za enciklopedijska izdanja i rječnike.

Skup će raditi u tri sjednice: predstavljanje pojedinih ustanova, izradba općih enciklopedija, leksikografska djelatnost i suradnja u budućnosti, t.j. novi mediji i elektronička izdanja.

Bogišić je naglasio kako će skup pokazati da mali narodi imaju bogatu enciklopedijsku tradiciju i važnost u očuvanju nacionalnog ideniteta enciklopedijskim izdanjima u integracijskim procesima u Europi u kojoj prevladavaju engleski, njemački, francuski i talijanski - jezici velikih europskih naroda.

Sljedeći skup bi se trebao održati u Sofiji, a dobra suradnja s Bugarskom enciklopedijom urodit će i nekim zajedničkim projektima, istaknuo je Bogišić.

O skupu su govorili i članovi Organizacijskog odbora Mladen Klemenčić i Vedrana Martinović.

(Hina) xta ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙