FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić o događajima u Hvidri: Sukob udruga i HDZ-a

SLAVONSKI BROD, , 28. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a AntoĐapić, komentirajući danas subotnji skup splitske i zadarske Hvidre te izjavu nacionalnog predsjednika Josipa Đakića koji se ogradio odizjava sa skupa, rekao je kako je zapravo "riječ o sukobu HDZ-a sudrugama koje su mu pomogle da dođe na vlast".
SLAVONSKI BROD, , 28. veljače 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a Anto Đapić, komentirajući danas subotnji skup splitske i zadarske Hvidre te izjavu nacionalnog predsjednika Josipa Đakića koji se ogradio od izjava sa skupa, rekao je kako je zapravo "riječ o sukobu HDZ-a s udrugama koje su mu pomogle da dođe na vlast".

Na subotnjem skupu u Zadru upućene su oštre kritike aktualnoj vlasti zbog odnosa prema generalu Gotovini dok je jučer predsjednik Hvidre Đakić izjavio da Gotovina svoju nevinost treba dokazati pred Haškim sudom.

Đapić je danas za posjeta Slavonskom Brodu izjavio da ni udruge, posebno Hvidra, nisu imune od odgovornosti za odnos prema Domovinskom ratu, "jer jednu su politku vodile u doba dok je na vlasti bio Račan, a drugu otkad je na vlasti Sanader".

HSP je odnos prema Haagu i Gotovini gradio svojim političkim stajalištem, a ne stajalištima udruga, ocijenio je Đapić, izražavajući nadu kako bi posljednji događaj mogao biti povod da konačno braniteljske udruge budu samostalne, a ne pod kapom jedne stranke.

Đapić je u Slavonski Brod došao obilježiti 109. obljetnicu smrti Ante Starčevića. Skromnost, dosljednost, sloga i dostojanstvo vrijednosti su koje je u svom političkom djelovanju zastupao dr. Ante Starčević i na tim vrijednostima Hrvatska treba i danas tražiti izlaz iz krize, kazao je.

U HSP-u su najavili pokretanje inicijative kako bi sljedećih godinu dana, do 110. obljetnice Starčevićeve smrti, on u svim županijskim središtima dobio dostojno spomen-obilježje.

Izaslanstvo HSP-a i predstavnici nekolicine udruga položili su vijence podno spomenika Anti Starčeviću u Slavonskom Brodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙