FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Brodosplitu porinut tanker za grčkog naručitelja

SPLIT, 8. ožujka 2005.(Hina) - U splitskom brodogradilištu danas jeporinut tanker za prijevoz naftnih prerađevina i kemikalija koji segradi za grčku kompaniju "Elka Shipping" u vlasništvu SpyrosaKarnessisa.
SPLIT, 8. ožujka 2005.(Hina) - U splitskom brodogradilištu danas je porinut tanker za prijevoz naftnih prerađevina i kemikalija koji se gradi za grčku kompaniju "Elka Shipping" u vlasništvu Spyrosa Karnessisa.

Brod radnog naziva "Elka Delos" šesti je iz serije jednakih tankera koji su se u Brodosplitu gradili za istog naručitelja. Njegova je vrijednost 26,7 milijuna dolara.

Brod je nosivosti 45 tisuća bruto registarskih tona, dužina mu je 183,4 metra, širina 32, a visina 17,95 metara. Opremljen je glavnim strojem snage 9180 kw, također izgrađenim u Brodosplitu, a može postizati brzinu do 15,6 čvorova. Kobilica mu je položena potkraj listopada prošle godine.

Plovit će pod liberijskom zastavom.

Grčki brodovlasnik Karnessis do sada je sa splitskim brodogradilištem ugovorio poslove u vrijednosti od pola milijarde dolara. Osim ove serije za njegove se kompanije gradi, ili je već predano, više od deset brodova.

Porinuću broda nazočio je direktor projekta Konstantinos Stassis koji je istaknuo zadovoljstvo brzinom i kvalitetom gradnje brodova u splitskom brodogradilištu.

Predsjednik Uprave Brodosplita Predrag Čudina kazao je kako je knjiga narudžbi splitskog škvera popunjena sve do 2008. godine, a vrijednost ugovorenih poslova premašuje 805 milijuna dolara.

Naglasio je kako bi snižavanjem cijene čelika na svjetskom tržištu na razumnu visinu, splitskom brodogradilištu, kao i svim ostalim u Hrvatskoj, bilo omogućeno poslovanje bez financijskih poteškoća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙