FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostarci negoduju jer optužnica Perišiću ne uključuje Mostar

MOSTAR, 8. ožujka 2005. (Hina) - Optužnica za ratne zločine protivbivšega načelnika Glavnog stožera Vojske Jugoslavije generala MomčilaPerišića, koji se u ponedjeljak predao Haaškom tribunalu, izazvala jeu utorak negodovanje istaknutih hrvatskih i bošnjačkih dužnosnika uMostaru jer se u toj optužnici generala Perišića ne tereti zarazaranja Mostara i stradanja Mostaraca.
MOSTAR, 8. ožujka 2005. (Hina) - Optužnica za ratne zločine protiv bivšega načelnika Glavnog stožera Vojske Jugoslavije generala Momčila Perišića, koji se u ponedjeljak predao Haaškom tribunalu, izazvala je u utorak negodovanje istaknutih hrvatskih i bošnjačkih dužnosnika u Mostaru jer se u toj optužnici generala Perišića ne tereti za razaranja Mostara i stradanja Mostaraca.

Kako prenose lokalni mediji, ratni gradonačelnik Mostara Milivoj Gagro izjavio je kako je začuđen što je u optužnici protiv generala Perišića izostavljen Mostar.

"Osim Zadra, Mostar je pretrpio najviše štete od vojske koju je vodio general Perišić", rekao je Gagro dodavši kako je "Mostar sigurno u BiH pretrpio najveću štetu, a samo zbog nastranih nagona tog čovjeka". "Oko 700 ljudi je poginulo u Mostaru od granatiranja dok je on (general Perišić) zapovijedao s JNA na ovim prostorima", izjavio je istaknuti dužnosnik Socijaldemokratske partije BiH u Mostaru Mehmed Behmen, koji je za vrijeme rata bio angažiran u obrani grada.

Prvi poslijeratni gradonačelnik Mostara Safet Oručević, koji je također bio angažiran u obrani grada, izjavio je kako je napravljena pogreška što se u optužnici protiv generala Perišića ne spominje Mostar.

"Ne mogu vjerovati da se u optužnici ne spominje Mostar. Haag stalno spominje Mostar kao mjesto zbog kojeg on (general Perišić) odgovara i pitanje Mostara se povlači kao osnovna odgovornost Perišića, a sada ga nigdje nema", rekao je Oručević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙