FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY objavio optužnicu protiv Zdravka Tolimira

DEN HAAG, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni kazneni sud(ICTY) objavio je u petak optužnicu protiv bivšeg generala bosanskihSrba Zdravka Tolimira koji će odgovarati za ratne zločine i zločineprotiv čovječnosti, prije svega za masakr u Srebrenici.
DEN HAAG, 25. veljače 2005. (Hina/AFP) - Međunarodni kazneni sud (ICTY) objavio je u petak optužnicu protiv bivšeg generala bosanskih Srba Zdravka Tolimira koji će odgovarati za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, prije svega za masakr u Srebrenici.

Optužnicu protiv Tolimira već je najavio u četvrtak savjetnik srbijanskog predsjednika Borisa Tadića. "Imam pouzdane informacije prema kojima je ime Zdravka Tolimira na optužnici", kazao je Jovan Simić, savjetnik Borisa Tadića za odnose s Haškim sudom.

U Den Haagu je u četvrtak otpečaćena optužnica protiv Milana Gvere, pomoćnika za moral zapovjednika vojske RS Ratka Mladića, te generala Radivoja Miletića koji je bio zamjenik zapovjednika VRS zadužen za operativni rad i obuku. Na toj optužnici, uz Gveru i Miletića nalazio se i treći visoki oficir VRS ali se njegovo ime držalo u tajnosti.

Bivši general Tolimir koji je umirovljen 1996., tijekom rata u Bosni (1992-1995.) obnašao je dužnost podnačelnika obavještajnih službi glavnog stožera vojske bosanskih Srba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙