FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rop kritičan prema sastanku Sanader-Janša

LJUBLJANA,7. ožujka(Hina) - Bivši slovenski premijer Anton Rop ocijenioje u ponedjeljak neobičnim susret hrvatskog i slovenskog premijeraIve Sanadera i Janeza Janše koji su se u nedjelju sastali u Bovecu, terazgovarali o bilateralnim pitanjima i europskoj perspektiviHrvatske.
LJUBLJANA,7. ožujka(Hina) - Bivši slovenski premijer Anton Rop ocijenio je u ponedjeljak neobičnim susret hrvatskog i slovenskog premijera Ive Sanadera i Janeza Janše koji su se u nedjelju sastali u Bovecu, te razgovarali o bilateralnim pitanjima i europskoj perspektivi Hrvatske.

"Riječ je o susretu neuobičajenom u međunarodnoj praksi", rekao je Rop za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV.

Rop u parlamentu vodi vodeću oporbenu stranku, slovenske liberalne demokrate (LDS), ali i "vladu u sjeni" formiranu nakon isteka 100 dana vladavine sadašnje koalicije desnog centra premijera Janeza Janše.

Rop je rekao da drugi susret Janše sa Sanaderom nakon onoga u Mokricama prije mjesec i pol dana nije donio rezultata.

"Ako se radilo o privatnom susretu dvaju kolega, onda o tome javnost nije potrebno obavještavati. No, ako se radilo o službenom sastanku onda je njegov jedini rezultat formiranje još jednog povjerenstva", komentirao je nenajavljeni radni sastanak hrvatskog i slovenskog premijera aktualni čelnik slovenske opozicije.

Rop je time aludirao na priopćenje nakon sastanka prema kojemu su se Sanader i Janša među ostalim suglasili da su ispunjeni uvjeti za formiranje mješovitog povjerenstva povjesničara s obje strane koji će analizirati odnose Slovenaca i Hrvata u posljednjih stotinjak godina. Slovenski mediji u ponedjeljak su ocijenili kako bi takva komisija mogla "pomoći u rješavanju neriješenih graničnih pitanja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙