FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Prodijevo ohrabrenje Zagrebu

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Činjenica da se Prodi u svom govoru uCankarjevom domu nije osvrnuo na pitanje generala Ante Gotovine znakje i da diplomacije Europske unije traže izlaz stanja nastaloguvjetovanjem početka pregovora o članstvu Hrvatske u EU-u izručenjemGotovine sudu u Haagu do 17. ožujka, ocjenjuje izvjestitelj tršćanskogIl Piccola iz Ljubljane gdje se Romano Prodi nalazi povodom dodjelenajvišeg slovenskog državnog odličja.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Činjenica da se Prodi u svom govoru u Cankarjevom domu nije osvrnuo na pitanje generala Ante Gotovine znak je i da diplomacije Europske unije traže izlaz stanja nastalog uvjetovanjem početka pregovora o članstvu Hrvatske u EU-u izručenjem Gotovine sudu u Haagu do 17. ožujka, ocjenjuje izvjestitelj tršćanskog Il Piccola iz Ljubljane gdje se Romano Prodi nalazi povodom dodjele najvišeg slovenskog državnog odličja.

Romano Prodi se u svom obraćanju na konferenciji u Cankarjevom domu u ponedjeljak ni na koji način nije osvrnuo na veto na početak pregovora Europske unije i Hrvatske u vezi s neizručenjem generala Ante Gotovine sudu u Haagu, primjećuje izvjestitelj lista tumačeći to i "znakom da diplomacije Unije rade na nalaženju dostojanstvenog izlaza za Bruxelles i Zagreb".

Prodi je na konferenciji, koju je organizirala udruga Forum 21 čiji je čelnik slovenski predsjednik Milan Kučan, istaknuo kako je Slovenija danas model za EU jer je postala uzor za cijelu jugoistočnu Europu i dodao kako je "u tom pogledu i Hrvatska krenula ispravnim pravcem", izvješćuje list.

"Vi ne predstavljate problem već priliku za Europu da konačno zaključi balkansko pitanje", rekao je Prodi govoreći o Sloveniji i Hrvatskoj, izvješćuje list i napominje kako je za Prodija upravo zapadni Balkan sljedeća etapa širenja Europske unije. Prodi je podsjetio i kako prije samo tri godine takvo širenje nije uživalo većinsku potporu u EU-u no da je prevladalo istinsko političko razmišljanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙