FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Senat produžio boravak talijanske vojske u Iraku

RIM, 16. veljače 2005. (Hina/AR) - Senat talijanskog Parlamentausvojio je u srijedu vladinu odluku u produžetku financiranjatalijanskog kontingenta u Iraku.
RIM, 16. veljače 2005. (Hina/AR) - Senat talijanskog Parlamenta usvojio je u srijedu vladinu odluku u produžetku financiranja talijanskog kontingenta u Iraku.

Sa 141 glasom "za", 112 "protiv" i jednim suzdržanim, Senat je prihvatio nastavak financiranja talijanske misije u Iraku, a time i produžetak boravka oko 3.000 vojnika u arapskoj zemlji do lipnja ove godine. Za produžetak talijanske misije glasoval su stranke večinskog desnog centra premijera Silvija Berlusconija, a protiv su glasovale stranke lijevog centra, čelnika Romana Prodija.

Vlada je pozivala oporbu da glasuje za daljnje financiranje talijanskih vojnika u Iraku, posebno nakon iračkih izbora, ali je Prodi odbio tražeći od vlade da izmijeni mandat talijanskoj misiji. Unutar lijevog centra bilo je stranaka, kao Margherita, koje su se htjele suzdržati, ali je na koncu pobjedila čvrsta Prodijeva crta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙