FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ukrajina će vojnike u Iraku zamijeniti civilnim osobljem

KIJEV, 8. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajina će postupno povućisvojih 1.600 vojnika iz Iraka i zamijeniti ih instruktorima i civilnimosobljem, rekao je u utorak ministar vanjskih poslova Boris Tarasjuk.
KIJEV, 8. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Ukrajina će postupno povući svojih 1.600 vojnika iz Iraka i zamijeniti ih instruktorima i civilnim osobljem, rekao je u utorak ministar vanjskih poslova Boris Tarasjuk.

Kako bi sačuvao dobre odnose sa Sjedinjenim Državama, novi ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko rekao je da će se prije početka povlačenja konzultirati s Washingtonom kao i s vlastima u Bagdadu.

"Ukrajinska vojna nazočnost bit će postupno smanjena i zamijenjena instruktorima, diplomatima i poslovnim ljudima", rekao je Tarasjuk novinarima na svojoj prvoj novinskoj konferenciji otkako je prošlog tjedna imenovan ministrom vanjskih poslova.

Ukrajinski kontigent jedan je od najvećih u multinacionalnoj diviziji pod poljskim zapovjedništvom, koja sada ima 6.000 vojnika nakon što su već neke zemlje povukle svoje snage.

Poljska vlada također je najavila da će smanjiti svoj kontigent od 2.400 vojnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙