FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kijev se nada početku pregovora o priključenju EU-u do 2007.

KIJEV, 8. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ukrajina se nada da će do 2007.uspjeti započeti pregovore o priključenju Europskoj uniji, izjavio jeu utorak ukrajinski ministar vanjskih poslova Boris Tarasjuk.
KIJEV, 8. veljače 2005. (Hina/AFP) - Ukrajina se nada da će do 2007. uspjeti započeti pregovore o priključenju Europskoj uniji, izjavio je u utorak ukrajinski ministar vanjskih poslova Boris Tarasjuk.

"Donijeli smo trogodišnji plan aktivnosti i mislimo da možemo govoriti o početku pregovora do kraja 2007.", rekao je Tarasjuk na svojoj prvoj konferenciji za novinare nakon što je u petak imenovan na mjesto šefa ukrajinske diplomacije.

On je također kazao kako smatra da bi Kijev mogao postati članom NATO-a i prije ulaska u EU, podsjetivši da je slično bilo s većinom zemalja bivše istočne Europe. "Mislim da Ukrajina neće biti izuzetak", kazao je.

Na Svjetskom ekonomskom forumu održanom u švicarskom Davosu krajem siječnja ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko iznio je namjeru o podnošenju zahtjeva za priključenjem njegove zemlje EU-u u "skoroj budućnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙