FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bečka burza razmatra Tursku kao zanimljivo odredište

BEČ, 9. veljače 2005. (Hina/APA) - Bečka burza mogla bi nakonformiranja planiranih saveza sa srednjeeuropskim i istočnoeuropskimtržištima kapitala u sljedećim godinama preusmjeriti svoj fokusinteresa na tursko financijsko tržište, izjavio je u srijedupredsjednik njezina upravnog odbora Michael Buhl.
BEČ, 9. veljače 2005. (Hina/APA) - Bečka burza mogla bi nakon formiranja planiranih saveza sa srednjeeuropskim i istočnoeuropskim tržištima kapitala u sljedećim godinama preusmjeriti svoj fokus interesa na tursko financijsko tržište, izjavio je u srijedu predsjednik njezina upravnog odbora Michael Buhl.

Burza će se prvo usredotočiti na istočnu Europu kako bi u toj regiji zajedno s drugim burzama dosegla "kritičnu masu". Ulazak u vlasničku strukturu Budimpeštanske burze još čeka na zeleno svjetlo Europske unije, nakon što su prošle godine HVB Hungary, Erste Bank, Raiffeisen, Kontrollbank i Bečka burza zajedno preuzeli 68,8 posto udjela u toj burzi.

"Nadamo se i očekujemo da će nam Bruxelles relativno skoro signalizirati konačno zeleno svjetlo", ističe Buhl.

Nakon formiranja saveza istočnih burzi i konsolidacije pozicije igrača u niši, Bečka bi burza mogla početi razgovore s Frankfurtskom burzom ili skandinavskim burzovnim udruženjem OM odnosno s južnoeuropskim burzama u Italiji i Španjolskoj.

Nakon Budimpešte slijedi spajanje s Varšavskom burzom, kao što su u siječnju najavili šefovi dviju burzi Stefan Zapatocky i Buhl.

Buduće burzovno udruženje surađivalo bi i s tržištima dionica u Češkoj, Slovačkoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Hrvatskoj. Rusija je pak "jednostavno prevelika" pa će moskovska burza krenuti vlastitim smjerom, drži Buhl.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙