FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sgrena: Amerikanci su neopravdano pucali

RIM, 6. ožujka 2005. (Hina) - Novinarka lista Manifesto, GiulianaSgrena ne isključuje da je upravo ona bila ciljem napada američkihvojnika koji su u petak uvečer pucali po talijanskom automobilu ukojem se nalazila tek oslobođena talijanska novinarka s trojicomtalijanskih agenata od kojih je jedan poginuo.
RIM, 6. ožujka 2005. (Hina) - Novinarka lista Manifesto, Giuliana Sgrena ne isključuje da je upravo ona bila ciljem napada američkih vojnika koji su u petak uvečer pucali po talijanskom automobilu u kojem se nalazila tek oslobođena talijanska novinarka s trojicom talijanskih agenata od kojih je jedan poginuo.

Sgrena je tu sumnju iznijela u današnjem razgovoru za televiziju Skytg24. Inače u današnjem listu Manifesto Sgrena piše kako je bila oteta u Bagdadu, da je bila uvijek zatočena na istome mjestu, te da ju je čuvalo pet do šest osoba, od kojih i jedna žena.

"Svima je poznato da Amerikanci ne žele pregovore za oslobađanje talaca. Zbog toga ne vidim razlog zbog kojeg ne bih ja bila ciljem napada američkih vojnika", rekla je Sgrena i dodala kako po njezinoj ocjeni nije bilo opravdanja za pucnjavu Amerikanaca. "Naš automobil je išao sporo i ono nije bilo zaustavno mjesto", rekla je Sgrena.

Talijanski listovi prenose danas izjavu jednog iračkog zastupnika, kršćanina Yonadama Kana, da je Italija platila oko milijun dolara za oslobađanja novinarke Sgrene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙