FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francesco Renga pobjednik festivala u Sanremu

RIM, 6. ožujka 2005. (Hina) - Pobjednik ovogodišnjeg, 55. po redufestivala talijanske glazbe u Sanremu, koji je završio u noći izmeđusubote i nedjelje, je Francesco Renga s pjesmom "Angelo" (Anđeo).
RIM, 6. ožujka 2005. (Hina) - Pobjednik ovogodišnjeg, 55. po redu festivala talijanske glazbe u Sanremu, koji je završio u noći između subote i nedjelje, je Francesco Renga s pjesmom "Angelo" (Anđeo).

Nagradu kritike, a glasovalo je 113 novinara, dobio je Nicola Arigliano s pjesmom "Colpevole" (Krivac). Ovogodišnji festival imao je pet kategorija i na koncu među pobjednicima svih kategorija gledatelji iz cijele Italije su telefonski ili SMS porukama glasovali za konačnog pobjednika. U kategoriji mladih pobjedila je Laura Bono. U kategoriji sastava pobjedili su Niki Nicolai i Stefano Di Battista. U kategoriji Classic pobijedili su Toto Cutugno u duu s Annalisom Minetti. U kategoriji žena pobjedila je Antonella Ruggiero, a u kategoriji muškaraca pobijedio je Francesco Renga, koji je zatim dobio i najviše glasova publike iz talijanskih domova.

Ovogodišnji festival imao je veliku, rekordnu, televizijsku gledanost svih pet večeri, prije svega zaslugom odlučnog voditelja i organizatora Paola Bonolisa. Predstavljene pjesme su se ovoga puta više negoli inače svidjele većini publike, ali i glazbenim stručnjacima. Televizijski prijenos završne večeri, u subotu u pola noći na nedjelju, je prekinut kako bi se prenosio dolazak zrakoplova s lijesom poginulog agenta u Iraku, koji je spasio novinarku Giulianu Sgrena. Na dočeku su bile sve institucionalne ličnosti od šefa države, premijera, predsjednika domova do običnih građana. Festivalska večer u Sanremu zatim je nastavljena s minutom šutnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙