FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael će osloboditi devet stotina palestinskih zatvorenika

JERUZALEM, 3. veljače 2005. (Hina/dpa) - Izrael će osloboditi stotinepalestinskih zatvorenik i palestinskim snagama sigurnosti predatinadzor nad pet gradova na Zapadnoj obali, odlučili su u četvrtakključni izraelski ministri.
JERUZALEM, 3. veljače 2005. (Hina/dpa) - Izrael će osloboditi stotine palestinskih zatvorenik i palestinskim snagama sigurnosti predati nadzor nad pet gradova na Zapadnoj obali, odlučili su u četvrtak ključni izraelski ministri.

Petstotinjak zatvorenika koje Izrael kani osloboditi bit će pušteno odmah, a njih četiri stotine u iduća tri mjeseca.

Ta je odluka donesena uoči četvorostranog sastanka na vrhu idući tjedan, kad će se premijer Ariel Sharon sastati s novim palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom, egipatskim predsjednikom Hosnijem Mubarakom i jordanskim kraljem Abdullahom II.

Prvi grad koji će biti predan Palestincima bit će Jerihon i to odmah nakon summita u ponedjeljak, objavio je izraelski radio.

Ostala četiri grada prelazit će Palestincima postupno, a sve će ovisiti o stanju na terenu.

Abbas je novinarima u Ramallahu rekao da su Palestinci dobili "pozitivne" signale za summit i od Izraela zatražio da objavi prekid vatre.

Palestinski ministar za pregovore Saeb Erekat rekao je kako je predanost međunarodnim "mirovnim smjernicama" ključna za uspjeh summita.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙