FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: nezaposlenima dodijeljene europske računalne diplome

ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Nezaposlenim Zagrepčanima koji su usklopu projekta "ECDL-om do posla" pohađali tečaj za korištenjeračunala danas su u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH)dodijeljene europske računalne diplome.
ZAGREB, 16. veljače 2005. (Hina) - Nezaposlenim Zagrepčanima koji su u sklopu projekta "ECDL-om do posla" pohađali tečaj za korištenje računala danas su u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) dodijeljene europske računalne diplome.

ECDL diplome (European Computer Driving Licence/Europske računalne diplome) dodijeljene su 56-orici polaznika iz trećeg ciklusa projekta i sedmorici zaposlenika SSSH-a.

To su prve takve diplome na sindikalnoj sceni i početak realizacije projekta ECDL edukacije zaposlenika i povjerenika SSSH-a, priopćili su SSSH i Udruga za promicanje zapošljavanja Mreža.

Projekt "ECDL-om do posla" provodi se od srpnja 2003. godine, a ciljana skupina su nezaposleni građani Zagreba koji nakon tečaja i polaganja ispita stječu ECDL Start diplomu, priznatu u Europi i svijetu te kvalitetno znanje korištenja računala.

Cilj je povećanje šansi za zaposlenje preko informatičke edukacije, a od 518 osoba koje su dosad prošle edukaciju, zaposlilo ih se 46 posto.

Polaznici su većinom žene s minimalnim informatičkim predznanjem, srednje stručne spreme i dobi od 20 do 40 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙