FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnicima "Imostroja" ipak 4,7 umjesto 2,8 milijuna kuna

SPLIT, 4. ožujka 2005.(Hina) - Stečajni sudacTrgovačkog suda u SplituIvan Basić rekao je danas kako će vjerovničku skupštinu imotskogpodzeća u stečaju "Imostroja" sazvati za petak kako bi bivšimradnicima objasnio način raspodjele novca, jer su se u medijimapojavila pogrešna nagađanja o svoti koja bi im trebala bitiisplaćena.
SPLIT, 4. ožujka 2005.(Hina) - Stečajni sudacTrgovačkog suda u Splitu Ivan Basić rekao je danas kako će vjerovničku skupštinu imotskog podzeća u stečaju "Imostroja" sazvati za petak kako bi bivšim radnicima objasnio način raspodjele novca, jer su se u medijima pojavila pogrešna nagađanja o svoti koja bi im trebala biti isplaćena.

Radnicima bi, naime, trebalo isplatiti nešto više od 4,7 milijuna kuna, od toga 2,8 za tražbine na koje je država imala razlučno pravo, i kojih se Vlada odrekla u njihovo ime, a ostatak je iznos koji im pripada iz preostale stečajne mase. Radnici su zbunjeni medijskim napisima da je, premda se država odrekla 6,2 milijuna kuna svojih tražbina, za isplatu ostalo tek 2,8 milijuna jer je toliko, umanjeno i za troškove postupka, dobiveno prodajom nekretnina na koje je država imala razlučno pravo. Novu zabunu unijela je obavijest da će na kraju ipak dobiti 4,7 milijuna kuna, no sudac Basić objašnjava kako zabune nije smjelo biti, jer 1,9 milijuna kuna pripada 168 radnika iz stečajne mase dobivene prodajom druge imovine.

Dakle, radnici će dobiti 2,8 milijuna kuna na temelju Vladine odluke o prijenosu državnih tražbina, a raspodijelit će im se još 1,9 milijuna, koliko bi ionako dobili bez obzira na odricanje države od svojih tražbina.

Basić se posebno ljuti što su napisi u medijima "očit odraz nepoznavanja zakona i stečajnog postupka".

Ako 168 radnika na vjerovničkoj skupštini prihvati raspodjelu 4,7 milijuna kuna, njihove ukupne tražbine bit će sa sedam smanjene na oko 2,3 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙