FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Supružnici Žužul nisu došli na suđenje s urednikom portala Index.hr

ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Bivši ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul danas se nije pojavio na prvom ročištu u parnici koju jesa suprugom Tatjanom pokrenuo protiv urednika internet portalaIndex.hr Matije Babića, uz obrazloženje njegova odvjetnika da se kaoministar u ostavci nalazi na službenom putu.
ZAGREB, 23. veljače 2005. (Hina) - Bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul danas se nije pojavio na prvom ročištu u parnici koju je sa suprugom Tatjanom pokrenuo protiv urednika internet portala Index.hr Matije Babića, uz obrazloženje njegova odvjetnika da se kao ministar u ostavci nalazi na službenom putu.

Tako je na zagrebačkom Općinskom sudu odgođeno prvo ročište po privatnoj tužbi supružnika Žužul koji Babića tuže za klevetu, tvrdeći da ih je u tekstu objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji, u studenome 2004., optužio za primanje mita.

Po riječima odvjetnika bračnog para Žužul, bivši ministar nije se pojavio u sudnici zbog neodgodivog službenog puta koji "ima kao ministar u ostavci". Na sličan način odvjetnik je objasnio i nedolazak Tatjane Žužul, rekavši da ministarske dužnosti ponekad uključuju i potrebu pojavljivanja supruge.

No, budući je Žužul prošlog tjedna prestao biti ministar u ostavci, nakon što je njegovo bivše ministarstvo, sada objedinjeno s Ministarstvom europskih integracija, preuzela Kolinda Grabar Kitarović, sutkinja Ivana Kršul je, na prijedlog Babićeva odvjetnika, zatražila da se do idućeg ročišta dostave dokumenti koji dokazuju da je Žužul bio ne neodgodivom službenom putu u državnoj službi.

Nakon izlaska iz sudnice tuženi Babić je kazao da mu je čudno što su bivši ministar i njegova supruga na službenom putu te dodao kako od postupka mirenja, predviđenog za prvo ročište, neće biti ništa.

Novo ročište zakazano je za 10 lipnja.

Tužba Žužulovih temelji se na tekstu objavljenom u Slobodnoj Dalmaciji pod naslovom "Severina je ta koja nanosi bol", s podnaslovom "Tjedan kako ga je vidio Matija Babić". Urednik Indexa u tekstu supružnike Žužul proziva zbog afere "Imostroj" za koju tvrdi da je "notorni primjer korupcije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙