FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP: Poništeni natječaji za županjsku Sladoranu i Kim

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (UO HFP) poništio je danas natječaj za prodaju dionicažupanjske Sladorane te odlučio raspisati novi, čime se daje prilikazaposlenicima i lokalnoj zajednici da iskaže svoj stvarni interes zatu tvrtku slanjem svoje nove, poboljšane ponude.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) poništio je danas natječaj za prodaju dionica županjske Sladorane te odlučio raspisati novi, čime se daje prilika zaposlenicima i lokalnoj zajednici da iskaže svoj stvarni interes za tu tvrtku slanjem svoje nove, poboljšane ponude.

Izjavio je to novinarima po završetku višesatne sjednice UO HFP-a njegov novi predsjednik i potpredsjednik hrvatske Vlade Damir Polančec. Pojasnio je da se natječaj za Sladoranu poništava iz više razloga. Među glavnima je naveo negativne promjene uvjeta poslovanja i pad profitabilnosti te tvrtke zbog nepodnošenja zahtjeva sadašnje uprave za kvote za uvoz sirovog šećera u 2005.

Kako je riječ o tvrtki u većinskom državnom vlasništvu, UO HFP-a je dao naputak Nadzornom odboru Sladorane da u u vezi toga preispita odgovornost Uprave, te da ju smijeni ako se utvrdi njena krivnja.

Uz to, neki od ponuditelja za Sladoranu izvijestili su kako više ne stoje iza svojih ponuda, rekao je Polančec.

UO HFP-a odlučio je poništiti natječaj za karlovačku mljekaru Kim, zbog, kako je obrazložio Polančec, upozorenja zaposlenika, sindikata i lokalne zajednice da tekst natječaja ne odgovara onome o čemu su razgovarali s predstavnicima HFP-a. U iduća će se tri tjedna s njima uskladiti tekst novog natječaja.

Za idući tjedan Polančec je najavio dovršetak teksta ugovora o prodaji PIK-a Vrbovec i Belja Agrokoru, kada bi se ugovor mogao i potpisati.

U vezi privatizacije PPK-a Valpovo naglasio je pak da se s tim neće predugo čekati te da zaposlenici i menadžment, ako doista žele zadržati tvrtku, trebaju dati i kvalitetnu ponudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙