FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: Odgođena dražba za Lovor; sjednica UO u petak

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)odgodio je zbog velikog interesa ulagača javnu dražbu za dionicedruštva Lovor iz Lumbarde na Korčuli, a o datumu nove dražbe sizmijenjenim uvjetima trebao bi odlučiti Upravni odbor (UO) HFP-a nasvojoj sjednici u petak, 4. ožujka.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) odgodio je zbog velikog interesa ulagača javnu dražbu za dionice društva Lovor iz Lumbarde na Korčuli, a o datumu nove dražbe s izmijenjenim uvjetima trebao bi odlučiti Upravni odbor (UO) HFP-a na svojoj sjednici u petak, 4. ožujka.

Na dražbi je trebao biti ponuđen 89,41 postotni udio u Lovoru iz Lumbarde, i to po početnoj cijeni od 10 posto nominalne, i to dražbovanjem prema dolje. Naime, za 39.244 dionica te tvrtke, nominalne vrijednosti 7,84 milijuna kuna, početna cijena iznosi 784.880 kuna.

Fond zbog, kako navode, velikog interesa razmatra mogućnost promjene uvjeta dražbovanja, odnosno određivanja uvjeta povoljnijih Fondu, primjerice dražbovanja prema gore.

Osim o nastavku privatizacije putem dražbi, Upravni bi odbor HFP-a na svojoj sjednici u petak, kojoj će po prvi puta predsjedati Damir Polančec, trebao među ostalim raspravljati i o konačnom odabiru partnera za osnivanje javno-privatnog partnerstva u Sunčanom Hvaru, kao i odabiru najpovoljnijeg ponuđača za županjsku Sladoranu te pulsku trgovačku kuću Istra d.d. u stečaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙