FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odobrena prodaja Goričanke HFP-u

ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu odobrio jeprodaju modne konfekcije Goričanka d.d. u stečaju Hrvatskom fondu zaprivatizaciju (HFP) za tri milijuna i pet eura, izvjestila je danasstečajna upraviteljica te tvrtke Biserka Jakić.
ZAGREB, 8. veljače 2005. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu odobrio je prodaju modne konfekcije Goričanka d.d. u stečaju Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) za tri milijuna i pet eura, izvjestila je danas stečajna upraviteljica te tvrtke Biserka Jakić.

Prema kupoprodajnom ugovoru, HFP treba uplatiti dogovoreni iznos na depozit Trgovačkog suda u roku od 30 dana.

Iz HFP-a pak naglašavaju da će ugovor biti potpisan u skoro vrijeme te da započinju s definiranjem ugovora. Predstoji i osnutak novog poduzeća koje će preuzeti zaposlenike Goričanke, kažu u HFP-u dodajući da je rješenje Trgovačkog suda u skladu s nedavnom odlukom hrvatske Vlade.

Sukladno rješenju Trgovačkog suda stečajna upraviteljica predlaže da se nakon potpisivanja ugovora, a u dogovoru s razlučnim vjerovnikom Zagrebačkom bankom, produži ugovor o radu djelatnicima tvrtke za 30 dana. U tom bi razdoblju, kako navodi Jakić, bila završena kupoprodaja nekretnine, a prodala bi se i pokretnina, čime bi sva stečajna imovina stečajnog dužnika bila unovčena u cijelosti.

Nakon toga, daljnja odluka o vođenju postupka donijet će se na skupštini vjerovnika.

Jakić naglašava kako će se radnici, kojima prestaje radni odnos kod stečajnog dužnika, upravo zbog unovčenja njegove imovine, zaposliti prema dogovoru Vlade i Sindikata u novoj tvrtki koju će osnovati HFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙