FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otvoren 8. festival dječje haiku poezije

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - U organizaciji Društva hrvatskih haikupjesnika i pod pokroviteljstvom Japanskog veleposlanstva danas je uzagrebačkoj Gradskoj knjižnici otvoren 8. dječji festival haikupoezije - Kodomo no haiku matsuri.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - U organizaciji Društva hrvatskih haiku pjesnika i pod pokroviteljstvom Japanskog veleposlanstva danas je u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici otvoren 8. dječji festival haiku poezije - Kodomo no haiku matsuri.

U sklopu festivala, do 7. ožujka, predstavit će se tridesetak osnovnih škola iz cijele Hrvatske s učeničkim haiku i likovnim radovima, a bit će priređene i radionice - haiku, origami, haiku-karte i druge.

Govoreći o vezi haiku dječjeg festivala u Hrvatskoj i Japana, počasni predsjednik Društva hrvatskih haiku pjesnika Vladimir Devide je rekao kako se 3. ožujka u Japanu slavi kao Festival lutaka, u tijeku kojeg djevojčice izlažu svoje, često raskošne, lutke.

U Zagrebu se taj događaj s višestoljetnom tradicijom prati natjecanjem u haiku poeziji. Najuspješniji se radovi na kraju festivala nagrađuju, što pridonosi sve većem zanimanju hrvatskih pučkoškolaca za taj događaj, naglasio je Devide.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙