FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na "Histria festivalu" R.E.M., Kylie Minogue, Anastasia ...

PULA,7. veljače(Hina) - Direktor glazbeno-scenskog "Histria festivala"Bashkim Shehu najavio je danas u Puli program šestog po redufestivala, koji će se ove godine održati tijekom srpnja i kolovoza, aobilovat će poznatim svjetskim glazbenim imenima.
PULA,7. veljače(Hina) - Direktor glazbeno-scenskog "Histria festivala" Bashkim Shehu najavio je danas u Puli program šestog po redu festivala, koji će se ove godine održati tijekom srpnja i kolovoza, a obilovat će poznatim svjetskim glazbenim imenima.

Iako je bio najavljen dolazak svjetski poznatog opernog pjevača Josea Carrerasa i pop zvijezde Eltona Johna, do danas oni nisu potvrditi svoj nastup u pulskoj Areni, rekao je Shehu na konferenciji za novinstvo.

Umjesto njih, u svojevrsnom pretprogramu festivala, u pulskom amfiteatru početkom lipnja predstavit će se američka grupa R.E.M. koja je nedavno nastupila u Zagrebu, a koncem lipnja veliki koncert održat će poznata pop pjevačica Kylie Minogue.

Krajem srpnja u Puli će nastupiti i Anastasia, a krajem kolovoza Enrique Iglesias.

"Kako stvari stoje, Pula će i ove godine biti glavno središte glazbeno-scenskih umjetnosti a Elton John će zasigurno biti najbolja i sigurna pozivnica za Histria festival 2006. godine", naglasio je direktor festivala Bashkim Shehu.

Ovogodišnji "Histra festival" stajat će oko 15 milijuna kuna, što je za 4,5 milijuna više od lanjskog, a financirat će se uglavnom sredstvima sponzora i tvrtaka iz koprodukcijske suradnje i tek simbolično novcem poreznih obveznika.

Svečano otvaranje 6. glazbeno-scenskog "Histria-festivala" održat će se 2. srpnja nastupom poznatog pijanista Maksima Mrvice sa slovenskom filharmonijom, dok će tjedan kasnije nastupiti i poznati talijanski operni pjevač Andrea Bocelli.

Osim njih, tijekom festivala nastupit će i brojni baletni ansambli iz Hrvatske i inozemstva, a najavljen je i nastup novog Carskog ruskog baleta s "Labuđim jezerom" i "Don Quichotteom".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙