FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija doniranja otpisanih računala osobama s invaliditetom i posebnim potrebama

ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Otvorena računalna radionica "Svi smoprotiv" pokrenula je akciju doniranja otpisanih računala osobama sinvaliditetom i posebnim potrebama, domovima za napuštenu djecu icentrima za rehabilitaciju ili preodgoj.
ZAGREB, 4. ožujka 2005. (Hina) - Otvorena računalna radionica "Svi smo protiv" pokrenula je akciju doniranja otpisanih računala osobama s invaliditetom i posebnim potrebama, domovima za napuštenu djecu i centrima za rehabilitaciju ili preodgoj.

Donirana računala Radionica će sama osposobiti i darovati onima kojima su potrebna, a kako obnova jednog računala stoji oko 500 kuna, može se donirati i popravak uplatom na žiro račun Radionice s naznakom - za popravak računala.

Otvorena računalna radionica je udruga za borbu protiv ovisnosti i neprihvatljivog ponašanja sa sjedištem u Zagrebu.

U Hrvatskoj živi više od 200.000 invalida, a registrirano je 16.000 mladih neprihvatljivog ponašanja i 15.000 ovisnika o teškim drogama.

Dosad su darovana računala Zavodu za rehabilitaciju Zajezda, Centru Stančić, Domu za napuštenu djecu Sv. Josip iz Hrvatskog Leskovca, Udruzi za promicanje inkluzije i brojnim pojedinačnim invalidima. U pripremi su računala za darovanje specijalnoj školi Nad Lipom, Domu za mentalno retardirane osobe u Velikoj Gorici i dr.

Akcijom se postiže da računala umjesto na otpadima ili skladištima završavaju na obnovi i kod novih vlasnika, pa ne zagađuju okolinu, ističu u Radionici.

Širokom društvenom i medijskom akcijom moglo bi se u ovoj godini prikupiti petstotinjak računala, obnoviti ih, te s njima razveseliti tisuće novih korisnika.

Akcija bi također trebala pomoći sprečavanju ovisnosti i neprihvatljivog ponašanja, u što bi trebalo uključiti klubove liječenih ovisnika o alkoholu i drogama, kao i volontere humanitarnih udruga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙