FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Intel najavljuje proizvodnju računala s dva 'mozga'

TAIPEI, 8. veljače 2005. (Hina/dpa) - Intel Corp. objavio je u utorakda je dovršio fazu pokusne proizvodnje procesora s dvije jezgre, kojiće označiti početak novog razdoblja računala s dva ili više"mozgova".
TAIPEI, 8. veljače 2005. (Hina/dpa) - Intel Corp. objavio je u utorak da je dovršio fazu pokusne proizvodnje procesora s dvije jezgre, koji će označiti početak novog razdoblja računala s dva ili više "mozgova".

Inter namjerava u drugom tromjesečju izbaciti na tržište dva zasebna proizvoda s dvije jezgre i dva čipseta s jezgrama, koji će biti namijenjeni računalima s procesorima iz klase Pentium.

Intel Pentium Processor Extreme Edition uključit će Hyper-Threading tehnologiju, uz mogućnost simultane obrade četiri softverska "niza", istaknuto je u priopćenju.

"Uz naše proizvode, snažno ulažemo u dodanu pripremu industrije za prebacivanje na računalne platforme s višestrukim jezgrama", istaknuo je u priopćenju izvršni direktor Intelova odjela za desktop marketing i za strateško planiranje Robert Crooke.

"Platforme koje se temelje na Intelovoj tehnologiji višestrukih jezgri omogućit će performanse i senzitivnost zahvaljujući kojima će potrošači i kompanije mogući izvući maksimum zabave i produktivnosti iz svojih aplikacija", dodao je Crooke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙