FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veleposlanik Jurica o glavnim vanjskopolitičkim ciljevima Hrvatske

WASHINGTON,4. ožujka(Hina) - Hrvatski veleposlanik pri SjedinjenimDržavama Neven Jurica sudjelovao je u četvrtak u Washingtonu na skupuposvećenom nadstranačkoj politici u vođenju vanjske politike i govorioo suradnji hrvatskih stranaka u postizanju strateškog cilja Hrvatske,uključenju u euroatlantske integracije.
WASHINGTON,4. ožujka(Hina) - Hrvatski veleposlanik pri Sjedinjenim Državama Neven Jurica sudjelovao je u četvrtak u Washingtonu na skupu posvećenom nadstranačkoj politici u vođenju vanjske politike i govorio o suradnji hrvatskih stranaka u postizanju strateškog cilja Hrvatske, uključenju u euroatlantske integracije.

Jurica je na skupu, koji je u prostorima američkog Kongresa priredila Udruga za poslove trećega svijeta, naglasio kako sve važnije političke snage u Hrvatskoj od njezine samostalnosti na unutarnjem planu rade na jačanju demokracije i tržišne ekonomije.

Glede vanjske politike, Jurica je istaknuo da su sve dosadašnje hrvatske Vlade, bez obzira koje ih stranke i koalicije vodile, bile usmjerene na postizanje dva strateška cilja, ulasku Hrvatske u EU i NATO.

Kazao je kako premijer Ivo Sanader i predsjednik Stjepan Mesić intenzivno rade i surađuju kako bi ta dva cilja postala realnost te da u odnosu prema tim ciljevima nema razlika među hrvatskim parlamentarnim strankama koje ih podržavaju.

Jurica je rekao i kako je Hrvatska spremna biti model drugim zemljama u jugoistočnoj Europi u razvitku demokracije, ljudskih prava te jačanju stabilnosti regije, ali da ne želi biti talac regije u približavanju euroatlantskim integracijama. Naglasio je kako Hrvatska računa na individualno procjenjivanje postignuća svake zemlje kao kriterija za uključivanje u Europsku uniju i NATO.

Na skupu posvećenom suradnji stranaka u vanjskoj politici o iskustvima svojih zemalja govorili su i veleposlanici Slovenije i Ukrajine te diplomatski predstavnik Tajvana.

Udruga za poslove trećega svijeta je neovisna, neprofitna organizacija iz Washingtona koja se bavi društvima u tranziciji u zemljama središnje i istočne Europe kao i tradicionalnim područjima Trećega svijeta u Africi, Latinskoj Americi, Bliskom istoku i južnoj Aziji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙