FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York: obilježena 45. obljetnica Stepinčeve smrti

WASHINGTON,14. veljače 2005.(Hina) - Hrvatska župa Sv. Ćirila i Metodau New Yorku obilježila je 45. obljetnicu smrti blaženog kardinalaAlojzija Stepinca.
WASHINGTON,14. veljače 2005.(Hina) - Hrvatska župa Sv. Ćirila i Metoda u New Yorku obilježila je 45. obljetnicu smrti blaženog kardinala Alojzija Stepinca.

U sklopu obilježavanja obljetnice Stepinčeve smrti u nedjelju navečer je u hrvatskoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda na Manhattanu održan svečani banket i memorijalni koncert na kojem je nastupio poznati glazbeni ansambl "St. Raphael Military Capella" kojega čine članovi vojnoga orkestra američke vojne akademije West Point.

Solisti su bili stožerni narednik Erin Foster, časnički namjesnik Shawn Herdnon te gošća s Julliard School of Music, sopranisica Michaela Alvado.

Akademci s West Pointa su izveli skladbe Mendelsohna, Schuberta, Dvoraka i Mozarta, a orkestrom je ravnao umirovljeni dirigent orkestra HV Dragan Bubalo.

Uz publiku koja je ispunila crkvu do posljednjeg mjesta memorijalnom koncertu su nazočili i hrvatski veleposlanik u Sjedinjenim Državama Neven Jurica te nadbiskup newyorški Edward Egan i svećenici hrvatske župe i hrvatskih misija s područja New Yorka i New Jerseya, priopćeno je iz crkve sv. Ćirila i Metoda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙