FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21sat.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Pregled važnijih događaja do 21 sat.

ZAGREB/ROTTERDAM - Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale 782.250 eura vrijednog ATP turnira u Rotterdamu. Ljubičić je u dvoboju četvrtfinala svladao Tajlanđanina Paradorna Srichaphana sa 3-6, 6-4, 6-2, te će u polufinalu igrati protiv Šveđanina Thomasa Johanssona. Ovo je već treći Ljubičićev prolazak u polufinale ove godine, u Dohi i Marseilleu je stigao i do finala, no niti jedan od tih turnira nije uspio osvojiti.

Naš najboljerangirani tenisač slabo je krenuo u dvoboj sa Srichaphanom, izgubio je servis pri rezultatu 1-1 u prvom setu, da bi Tajlanđanin još jedom "breaknuo" Ljubičića na samom završetku prve dionice igre koja je završila sa 6-3 u njegovu korist. Ljubičić je u drugom setu morao spašavati jednu "break-loptu", nakon čega je napokon pri rezultatu 4-4 uspio oduzeti servis Srichaphanu. Naš je igrač uspio iskoristiti četvrtu priliku za "break" u toj igri nakon čega je sigurno odservirao za poravnanje u setovima. Odmah u prvom gemu trećega seta Ljubičić je ponovno oduzeo servis Srichaphanu, a to je ponovio i pri svom vodstvu od 4-1, te stigao do komforne prednosti. U sljedećem je gemu uspio spasiti 0-40, te još tri "break-lopte", a kada je Ljubičić poveo sa 5-1 Tajlanđaninu je postalo jasno da više nema povratka. Ovo je bio peti međusobni dvoboj Ljubičića i Srichaphana, te treća pobjeda Ljubičića. Tajlanđanin je dobio prva dva okršaja, no sva posljednja tri otišla su na stranu našega igrača.

ZAGREB - Kako Amerikanci igraju u najjačem sastavu bit će iznimno teško doći do pobjede, no trenutna odlična forma Ivana Ljubičića i Maria Ančića, te činjenica da ništa ne možemo izgubiti može nam donijeti pobjedu, kazao je najavljujući Davis cup dvoboj 1. kola Svjetske skupine SAD-Hrvatska od 4. do 6. ožujka u Carsonu pokraj Los Angelesa hrvatski tenisač Roko Karanušić. Nakon dužeg vremena u američku Davis Cup reprezentaciju se za dvoboj sa Hrvatskom vratio Andre Agassi, koji će u pojedinačnim susretima igrati zajedno sa Andyem Roddickom, dok će u parovima za SAD igrati čuvena braća Bob i Mike Bryan. Protiv ovakvog američkog "Dream Teama" hrvatski izbornik Nikola Pilić suprostavit će Ljubičića, Ančića, Karanušića i Željka Krajana, koji je u Davis Cup vrstu ušao umjesto Ive Karlovića. Karlović je već duže vrijeme u sukobu sa izbornikom Pilićem, te je odbio igrati u dvoboju sa Amerikancima.

"Bit će ovo jedan od najtežih dvoboja hrvatske reprezentacije uopće u Davis Cupu, jer protiv najjačih Amerikanaca nastupamo bez Ive Karlovića. Izbornik Pilić me izvijestio da i nakon brojnih pokušaja nije uspio kontaktirati Karlovića, da bi igrač potom obavijestio Savez da odbija nastupiti. Kako sam ja po dolasku u HTS izričito kazao da se ne želim mještati u poslove struke, svaka pomoć pri izglađivanju sukovba na relaciji Pilić-Karlović je dobrodošla", kazao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Radimir Čačić.

LA MOLINA - Ana Jelušić pobjednica je utrke veleslaloma za Europski kup vožene u španjolskoj La Molini, dok je Nika Fleiss bila peta. Ovim rezultatima naše skijašice bitno su popravile svoje FIS bodove u veleslalomu, štoviše Ana je pobjedom u La Molini osvojila najbolje bodove u veleslalomu dosada - 8.20.

GARMISCH - Austrijski skijaš Michael Walchhofer pobjednik je spusta za Svjetski kup održanog u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu. Walchofer je stazu prošao za 1:57.79 minuta, drugi je bio njegov sunarodnjak Hermann Maier sa zaostatkom od 99 stotinki, dok je treći bio vodeći u Svjetskom kupu Amerikanac Bode Miller (+1.13).

OBERSTDORF - Nijemac Ronny Ackermann obranio je naslov svjetskoga prvaka u nordijskoj kombinaciji na Svjetskom prvenastvu u njemačkom Oberstdorfu. Ackermann je nakon dva skoka na 90-metarskoj skakaonici bio tek 10., ali je odličim nastupom na 15 kilometara u skijaškom trčanju stigao do najvišeg postolja. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je još jedan Nijemac Bjoern Kircheisen, 11. nakon skakačkog dijela, sa 1.4 sekunde zaostatka, dok je do bronce stigao Austrijanac Felix Gottwald, 19. nakon skokova, sa 3.2 sekunde iza Ackermanna.

OSTRAVA - U finalu Europskog prvenstva malonogometaša koje se igra u češkoj Ostravi u nedjelju će se susresti Španjolska i Rusija. Španjolska je u prvom polufinalu svladala Ukrajinu sa 5-0 (1-0), dok je u drugom polufinalu Rusija nadvisila Italiju sa 4-2 (1-1).

PARIZ - Nekadašnji standardni član francuske nogometne reprezentacije Youru Djorkaeff (36), koji je s "tricolorima" osvojio naslove svjetskog prvaka 1998. i europskog prvaka 2000. godine, igračku će karijeru završiti u SAD-u gdje je potpisao ugovor s MLS momčadi New York Metrostars.

RIM - Talijanska vlada i Organizacijski odbor Zimskih olimpijskih igara u Torinu (TOROC) postigli su dogovor kojim će TOROC ipak dobiti potrebnih 170 milijuna eura koji mu nedostaju u proračunu Igara, tvrdi list La Gazzetta dello Sport. Iznos od 170 milijuna eura Vlada će proslijediti novoutemeljnoj agenciji nazvanoj "Torino Evolution", budući da TOROC kao ne-državna agencija ne može raspolagati sredstvima koje uplaćuje talijanska Vlada. U novoj agenciji 51 posto vlasništva imat će državna agencija za gospodarenje javnim fondovima "Sviluppo Italia", a preostalih 49 posto držat će grad i provincija Torino, te regija Pijemont.

LONDON - Međunarodni motociklistički savez (FIM) objavio je danas kalendar utrka Svjetskog prvenstva za narednu sezonu u kojoj će se po prvi puta održati Velika nagrada Turske. Velika nagrada Turske održat će se 23. listopada na novoj stazi u Istanbulu, a ova utrka je u kalendaru zamijenila Veliku nagradu Brazila u Riju, koja je otpala zbog nedostatka sponzora. Prošle godine je utrka u Riju bila jedina na američkom kontinentu, a ove godine se u kalendar vratila Velika nagrada SAD-a u Laguna Seci. U kalendaru za novu sezonu ukupno je 17 utrka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙