FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: optimizam uoči sraza sa američkim "Dream Teamom"

ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Kako Amerikanci igraju u najjačemsastavu bit će iznimno teško doći do pobjede, no trenutna odličnaforma Ivana Ljubičića i Maria Ančića, te činjenica da ništa ne možemoizgubiti može nam donijeti pobjedu, kazao je najavljujući Davis cupdvoboj 1. kola Svjetske skupine SAD-Hrvatska od 4. do 6. ožujka uCarsonu pokraj Los Angelesa hrvatski tenisač Roko Karanušić.
ZAGREB, 18. veljače 2005. (Hina) - Kako Amerikanci igraju u najjačem sastavu bit će iznimno teško doći do pobjede, no trenutna odlična forma Ivana Ljubičića i Maria Ančića, te činjenica da ništa ne možemo izgubiti može nam donijeti pobjedu, kazao je najavljujući Davis cup dvoboj 1. kola Svjetske skupine SAD-Hrvatska od 4. do 6. ožujka u Carsonu pokraj Los Angelesa hrvatski tenisač Roko Karanušić.

Nakon dužeg vremena u američku Davis Cup reprezentaciju se za dvoboj sa Hrvatskom vratio Andre Agassi, koji će u pojedinačnim susretima igrati zajedno sa Andyem Roddickom, dok će u parovima za SAD igrati čuvena braća Bob i Mike Bryan. Protiv ovakvog američkog "Dream Teama" hrvatski izbornik Nikola Pilić suprostavit će Ljubičića, Ančića, Karanušića i Željka Krajana, koji je u Davis Cup vrstu ušao umjesto Ive Karlovića. Karlović je već duže vrijeme u sukobu sa izbornikom Pilićem, te je odbio igrati u dvoboju sa Amerikancima.

"Bit će ovo jedan od najtežih dvoboja hrvatske reprezentacije uopće u Davis Cupu, jer protiv najjačih Amerikanaca nastupamo bez Ive Karlovića. Izbornik Pilić me izvijestio da i nakon brojnih pokušaja nije uspio kontaktirati Karlovića, da bi igrač potom obavijestio Savez da odbija nastupiti. Kako sam ja po dolasku u HTS izričito kazao da se ne želim mještati u poslove struke, svaka pomoć pri izglađivanju sukovba na relaciji Pilić-Karlović je dobrodošla", kazao je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza (HTS) Radimir Čačić.

On je kazao kako je Savez kontaktirao sa hrvatskim klubovima i organizacijama u Los Angelesu i San Pedru, te izrazio uvjerenje kako će u Carsonu naša reprezentacija imati znatnu podršku sa tribina.

Od novosti iz Hrvatskoga teniskoga saveza vrijedi istaći da će se FED Cup dvoboj 1. kola II jakosne skupine između Tajlanda i Hrvatske održati 23. i 24. travnja u Bangkoku. U HTS-u su ponosni i na rezultat juniora Marina Čilića koji je na Grand Slam turniru Australian Open došao do četvrtfinala, što je najvrijedniji rezultat u juniorskoj konkurenciji još od Marija Ančića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙