FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kaznena prijava zbog nasipavanja marine Frapa

ŠIBENIK, 3. ožujka 2005. (Hina) - Zbog nezakonitog građenja inasipavanja mora kamenim materijalom u marini "Frapa" u Rogoznicišibensko-kninska Policijska uprava podnijela je danas kaznene prijaveprotiv dvojice muškaraca u dobi od 56 i 65 godina s boravištem uRogoznici i Splitu.
ŠIBENIK, 3. ožujka 2005. (Hina) - Zbog nezakonitog građenja i nasipavanja mora kamenim materijalom u marini "Frapa" u Rogoznici šibensko-kninska Policijska uprava podnijela je danas kaznene prijave protiv dvojice muškaraca u dobi od 56 i 65 godina s boravištem u Rogoznici i Splitu.

Policija ne navodi njihov identitet.

Na temelju zahtjeva Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku policija je provela kriminalističku obradu u tvrtki "Laguna-trade" iz Rogoznice, koncesionaru marine "Frapa" i vlasniku objekata u njoj, kao i u tvrtki "B.C.D.E.", izvođaču radova u marini, te nad njihovim odgovornim osobama.

Kako je priopćeno, utvrđeno je da se od 1. prosinca prošle do 4. siječnja ove godine nezakonito i izvan granica odobrene koncesije nautičke luke nasipavalo more, tvrdeći da je riječ o sanaciji sidrišta u marini "Frapa".

Tek u trećem pokušaju inspektori Lučke kapetanije Šibenik uspjeli su uz pomoć ovlaštenih ronilaca utvrditi da je zapravo riječ o proširenju kapaciteta marine i izgradnji temelja za novi gat koji je trebao biti dug 400 metara i namijenjen privezivanju velikih jahti. Izgrađeni temelj bio je širok pet, a visok dva metra.

Svako daljnje nasipavanje mora inspekcija šibenske Lučke kapetanije zabranila je 6. siječnja.

Vlasnik rogozničke marine Franjo Pašalić naručio je početkom 2004. od zagrebačke tvrtke ACT d.o.o. Studiju o utjecaju na okoliš, s namjerom proširenja marine za 33 posto kapaciteta, odnosno 600 novih vezova. Nakon što je Studija bila na javnom uvidu, Općinsko vijeće Rogoznice suprotstavilo se mogućnosti proširenja marine, s obrazloženjem da bi to bilo pogubno za održivi razvoj rogozničkog područja.

Sa svojim stajalištem Rogozničani su upoznali Ministarstvo zaštite okoliša, graditeljstva i prostornog uređenja koje je Studiju odbilo, obrazlažući da "investicija nema uporište u prostornoj regulativi, te da bi izdavanje građevinske dozvole bilo protuzakonito".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙