FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodali 18-godišnju Rumunjku - četvero prijavljeno za ropstvo

SISAK, 22. veljače 2005. (Hina) - Protiv četiri osobe sa sisačkogpodručja policija je podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnjeda su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva, izvijestilaje jutros Policijska uprava sisačko-moslavačka.
SISAK, 22. veljače 2005. (Hina) - Protiv četiri osobe sa sisačkog područja policija je podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva, izvijestila je jutros Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Kriminalističkom je obradom utvrđeno da su osamnaestogodišnju Rumunjku prijevarom držali u unajmljenom stanu, prisiljavali na prostituciju i nakon višekratnog fizičkog zlostavljanja prodali muškarcu sa sisačkog područja.

Odjel kriminalističke policije PU sisačko-moslavačke utvrdio je da su počinitelji, kršeći pravila međunarodnog prava i Konvencije UN-a protiv transnacionalnog organiziranog kriminaliteta i Protokola za sprječavanje, suzbijanje i kažnjavanje trgovanja ljudima, posebno ženama i djecom, iskorištavali položaj bespomoćnosti, ekonomske nesamostalnosti, te nereguliranog statusa 18-godišnje Rumunjke u Hrvatskoj, izvijestila je policija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙