FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zastupnik Nenadić reagirao na netočne medijske navode da je optužen za pronevjeru novca

ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - HDZ-ov saborski zastupnik ŽeljkoNenadić opovrgnuo je danas da je osumnjičen za pronevjeru novca kaošto je objavljeno u izvješćima nekih medija s jučerašnje sjedniceMandatno-imunitetnog povjerenstva na kojoj je Hrvatskom saborupredloženo skidanje imuniteta četvorici zastupnika, među kojima iNenadiću, ravnatelju lječilišta u Topuskom.
ZAGREB, 3. ožujka 2005. (Hina) - HDZ-ov saborski zastupnik Željko Nenadić opovrgnuo je danas da je osumnjičen za pronevjeru novca kao što je objavljeno u izvješćima nekih medija s jučerašnje sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva na kojoj je Hrvatskom saboru predloženo skidanje imuniteta četvorici zastupnika, među kojima i Nenadiću, ravnatelju lječilišta u Topuskom.

Nenadić u današnjem priopćenju reagira na netočne navode u izvješću Hine i nekih drugih medija da je pred Općinskim sudom u Gvozdu "osumnjičen za pronevjeru". On navodi da je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku odustalo od te optužbe, što potvrđuje i preslika sudskog zahtjeva za izdavanjem odobrenja za skidanje njegova imuniteta koji je Hini dostavljen iz Mandatno-imunitetnog povjerenstva.

U tom zahtjevu Općinskog suda u Gvozdu stoji da se protiv Nenadića vodi kazneni postupak zbog kršenja Zakona o trgovačkim društvima, odnosno kaznenog djela davanja netočnih podataka, a da je Općinsko državno odvjetništvo u Sisku 24. ožujka prošle godine odustalo od optužbe za kazneno djelo nesavjesnog gospodarskog poslovanja, odnosno kaznenog djela protiv sigurnosti platnog prometa.

Nenadić u priopćenju navodi da je tužiteljstvo od dijela optužbe odustalo nakon što je na uvid predao originalan dokument kojim je, kako tvrdi, dokazao da nije nesavjesnim poslovanjem oštetio lječilište za 88.000 kuna.

Zastupnik HDZ-a nadalje tvrdi da je nakon napisa u tisku odlučio sam zatražiti skidanje imuniteta kako bi sudskim putem dokazao da nije kriv ni za drugu optužbu, odnosno da pri registraciji tvrtke Top Terme nije dao netočne podatke o adresi i plaćenim dadžbinama, kao što tvrdi tužiteljstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙